Transport persoane Zalau – Bad Bergzabern, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Zalau – Bad Bergzabern, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Zalau – Bad Bergzabern, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Zalau – Bad Bergzabern, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi la ora 19:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Zalau – Bad Bergzabern, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Bad Bergzabern este un oraș balnear din landul Renania-Palatinat, situat în zona râului Erlenbach. Castelul în jurul căruia s-a format așezarea a fost construit în secolele XII-XIII de către conții von Saarbrucken. În anul 1286 regele Rudolf I von Habsburg a dat drepturi de oraș acestei așezări, care în 1385 a devenit proprietatea Palatinatului, iar în 1410 a Palatinatului Zweibrucken. Ducele Ludwig II a transformat castelul în reședință ducală în anul 1520. Finalizarea lucrărilor în stil renascentist a fost executată în anul 1579 sub domnia ducelui Johann I. În secolul al XVIII-lea, ducele Gustav Samuel Leopold a reconstruit orașul și castelul în stil baroc. În prezent, Castelul Bergzabern, situat în centrul orașului, este sediul administrației locale.

Multe alte clădiri istorice, cu o înfățișare atractivă și originală, realizate în stiluri diverse, exprimă etapele istorice și arhitectonice într-o perfectă armonie.

Biserica Marktkirche își are originile în secolul al XII-lea. Turnul clopotului a fost construit separat în secolul al XIV-lea. A fost refăcută în secolul al XVIII-lea. Biserica montană a fost ridicată între anii 1720-1730, ca loc de rugăciune pentru ducesa Caroline de Nassau-Saarbrucken.

Gasthaus Zum Engel, o clădire magnific realizată în stil renascentist, a fost destinată inițial ofițerului-șef al ducilor de Pfalz-Zweibrucken. Construită între anii 1556-1579, găzduiește în prezent muzeul istoric local și un restaurant.

Culoarea locală mai este dată și de clădirile istorice numite case ”jumătate din lemn” specifice secolelor XVI-XVII, dar și de Eagle Farmacie, realizată în stil baroc, Hotelul Rossel, Kneipp spa Hotel Heist, stil Neo-Renaissance (c. 1891/92), vila Emilienruhe (c. 1900/10), vila Zigzag, fost castel de agrement (c. sec. XVII, refăcut 1910), vila Art Nouveau (c. 1905) ș.a.

Spre sfârșitul secolului al XIX-lea, orașul a fost amenajat și s-au construit centre spa, unde s-a aplicat ”terapia Kneipp”, în anul 1893 fondându-se Asociația Kneipp. La începutul secolului al XX-lea au apărut noi centre de terapie, în anul 1953 fiind recunoscut oficial Bergzabern Kneippkurort, iar în 1958 acordându-i-se și titlul ”stațiune balneară”. Aceasta s-a dezvoltat în deceniile următoare, deținând în prezent clinici specializate: Biomedicină pentru terapia complementară a cancerului, Clinica Edith Stein – specializată în Ortopedie și Neurologie, Parc clinic pentru psihoterapie psihosomatică și terapie comportamentală, precum și Clinica Landau-Route de la Vin de Sud, cu secții de medicină internă, chirurgie, urologie și ORL.

O plimbare în jurul orașului oferă priveliștea podgoriilor însorite, cu soiuri pentru cele mai alese vinuri albe, patru fabrici de vinuri, dar și locuri unde poți savura gustul și parfumul acestora. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.