Transport persoane Victoria – Charleroi, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Victoria – Charleroi, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Victoria – Charleroi, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport Victoria – Charleroi, Romania – Belgia in fiecare zi de la ora * 15:00 din statie.

Cu Danytur prin Belgia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe ruta România-Belgia și Belgia-România, dispunând de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantează cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Belgia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Străbătând regiunea Valonia, am poposit în orașul francofon Charleroi, din provincia Hainaut, fondat pe râul Sambre în sec. al XVII-lea. Orașul provine dintr-un sat numit Charnoy, în anul 1666 spaniolii construind aici un fort pe care l-au numit Charleroy, în onoarea regelui Spaniei, Carol II.

 

transport persoane Romania Belgia

 

Economia orașului Charleroi se bazează în prezent pe ramuri mai noi dezvoltate, precum: informatica, telecomunicații, construcții de aeronave, inginerie mecanică și industrie alimentară. Este promovată calitatea vieții urbane, centrul istoric reamenajat și patrimoniul valorificat oferind multe atracții turistice:

Primăria din Charleroi, situată în Piața Carol II, a fost inaugurată în anul 1936 și este o clădire realizată în stil clasic de către arhitectul Joseph Andre, construită din marmură roșie și neagră, bronz și fier. În interior există statui, diverse opere de artă, ferestre pictate în diferite culori, cu imagini ale armelor din perioade trecute.

Turnul Clopotniței, atașat clădirii Primăriei, a fost realizat de același arhitect, are 70 m în înălțime și a fost construit din piatră albă și albastră, continuând cu partea superioară din bronz. În interior se află sculpturi din marmură sau cupru, iar la etajele de sus există o colecție de 47 de ceasuri. Turnul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. De la înălțimea sa, priveliștea orașului este minunată, turnul reprezentând în prezent unul dintre simbolurile orașului.

Biserica Sf. Cristofor, situată în Piața Carol II, are o arhitectură deosebită și originală. Inițial a fost o capelă, în anul 1722 a devenit o biserică barocă, iar în 1950, suferind niște modificări, a ajuns o bazilică în stil bizantin cu o cupolă frumoasă. În spatele corului se află un mozaic realizat în culori frumoase, acoperit cu foițe de aur, lucrare creată de către Jean Ransy. În incintă se mai află câteva fresce situate pe geamuri și reprezintă pasaje din Biblie. Orga, renovată în anul 2003, oferă concerte minunate doritorilor.

Muzeul de Arte deține o colecție valoroasă de opere din sec. XIX-XX, ilustrând neoclasicismul, realismul, social-realismul, impresionismul, expresionismul, suprarealismul și arta abstractă: Navez, Portaels, Meunier, Paulus, Luce, Delvaux, Magritte, Darville, Dumont, Ransy, Bornain, Delahaut, Feulien. În incinta muzeului se desfășoară conferințe și concerte.

Muzeul Fotografiei a fost inaugurat în anul 1987, în incinta Mănăstirii Mont sur Marchienne, fiind unul dintre muzeele reprezentative de acest gen. Deține peste 80000 de exponate organizate atât în colecții permanente, cât și temporare, și peste 3 milioane de negative. Biblioteca muzeului deține peste 13000 de cărți despre arta fotografică și un hol pentru proiecții.

Un oraș frumos și atractiv pentru turiști ! Sunteți bine-veniți !

Firma de transport persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.