Transport persoane Victoria – Bad Orb, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Victoria – Bad Orb, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Victoria – Bad Orb, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Victoria – Bad Orb, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi la ora 17:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Victoria – Bad Orb, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Bad Orb este un frumos orășel balnear din landul Hesse, situat în apropierea unui vechi drum comercial spre Main. Prima atestare documentară a unei așezări cu numele Orbaha apare în anul 1059 într-un act de donație emis de regele Heinrich IV, apoi în 1064, când este menționată ca donație către Biserica Sf. Ștefan și Martin din Mainz. A primit statutul de oraș în anul 1244, cu dreptul de a emite monede și de a ridica ziduri de apărare. Între anii 1428-1566, orașul a fost sub dominația conților de Hanau.

Exploatarea și prelucrarea sării s-a făcut încă din Evul Mediu, constituind o importantă sursă de venit pentru oraș. În secolul al XIX-lea a început folosirea salinei în scop terapeutic, procedură inițiată de farmacistul Franz Leopold Koch. Din anul 1909, Bad Orb a devenit oficial o stațiune balneară cu centru spa, medicul Franz Josef Scherf fiind un factor decisiv în extinderea și modernizarea centrului balnear. Complexul spa modern include și un pavilion de muzică, o bibliotecă și un hotel spa. Un alt centru modern, Toscana Spa, deschis în anul 2010, deține un bazin de înot și saună, cinci bazine termale saline și un restaurant italian. Templul Liquid Sound este dotat cu muzică subacvatică și lumini în continuă schimbare, oferind un spectacol de efect.

Parcul balnear cu facilități Kneipp a fost proiectat în anul 1900 de către peisagistul Heinrich Siesmayer. Pe marginea estică a parcului de spa se află terenuri de tenis, minigolf, o piscină în aer liber și un loc de joacă pentru copii.

Printre des vizitatele clădiri istorice ale orașului, Biserica Sf. Martin este un important monument istoric ce-și are originile în capela din 1064. Biserica actuală a fost construită între anii 1335-1440 și extinsă în 1978/79. După incendiul din anul 1983, aceasta a fost reconstruită, capela de sacrament ce datează din 1445 fiind inclusă în structura actuală.

Hambarul ”zecime”, în prezent monument cultural protejat și casă de oaspeți, a fost construit în anul 1621 și a servit la depozitarea fructelor. A fost refăcut integral.

În apropiere de centrul vechi se află multe clădiri ”pe jumătate de lemn”, datate secolul XVII-XVIII, care dau farmec acestei zone. Nu departe se află fosta Primărie, construită în anul 1770, actualmente birou de turism, precum și fosta vamă și clădirea turnului cu ceas, la origine ”biroul principal de sare”. Se mai remarcă hanul istoric ”Old House Orb”, construit în anul 1550, fosta locuință a artistului expresionist Helmuth Jahn, considerată cea mai mică casă din Hesse (1,58 m lățime), dar și fostul restaurant ”Goldenes Rad”, construit în 1605.

Castelul Bad Orb a fost atestat documentar în anul 1064, inițial proprietatea familiei von Budingen, din 1328 fiind deținut de Arhiepiscopia din Mainz. Între anii 1428-1566 a trecut în posesia conților de Hanau, în anul 1570 fiind refăcut în stil renascentist de arhiepiscopul Daniel Brendel von Homburg. A fost reședința baronilor von Milching. Refăcut în anul 1988, a păstrat în structura sa clădirea din secolul al XIII-lea, reconstruită în 1570. Găzduiește în prezent muzeul orașului. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.