Transport persoane Vaslui – York, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Vaslui – York, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Vaslui – York, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Transport Vaslui – York, Romania – Anglia in fiecare zi de la ora * 07:00 din statie.

Cu Danytur prin Anglia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe ruta România-Anglia și Anglia-România, dispunând de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantează cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Anglia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Am poposit în această după-amiază într-unul dintre cele mai frumoase orașe ale Angliei, York, din regiunea York and Humber. Așezarea a fost fondată de romani în anul 71, cu denumirea Eboracum, ajunsă capitala militară a Britanniei romane. În sec. al V-lea, saxonii au construit Eoforwic pe ruinele unei fortărețe. Normanzii au venit în sec. al XI-lea și au folosit de asemenea orașul ca bază militară. În această perioadă s-a construit York Minster, o frumoasă catedrală medievală. Numele modern York a apărut în documente în sec. al XIII-lea. O mai mare dezvoltare a avut în Evul Mediu, când a devenit un centru comercial și capitala ecleziastică nordică a Bisericii Anglicane. Arhitectura medievală și cea de secol XVIII au străbătut veacurile, orașul păstrând un farmec aparte, atrăgând și încântând turiștii.

 

transport persoane Romania Anglia York

 

Catedrala gotică Sf. Petru sau York Minster este a doua ca mărime în nordul Europei. A fost construită în stil gotic între anii 1220-1472, având lucrări de renovare și reconstrucție de-a lungul timpului. A fost inițial o biserică misionară, în prezent sediul Arhiepiscopiei de York. În această catedrală a fost botezat regele Edwin în anul 627.

Cliffords Tower și alte câteva clădiri din The Eye of York formează rămășițele Castelului York, construit la ordinele lui William Cuceritorul. Ridicat în anul 1068 cu scopul de a întări nordul Angliei, Castelul York a fost utilizat și ca administrație regală, bază de operațiuni militare, închisoare, iar în prezent ca muzeu.Turnul a fost reconstruit în sec. al XIII-lea, din piatră, de către Henry III. Denumirea provine de la execuția în anul 1322 a rebelului Lord Robert Clifford de către regele Edward II.

Temnița Castelului York a fost un loc de justiție și închisoare. Tribunalul sec. al XVIII-lea este în prezent Curtea Coroanei din York. Face parte din ansamblul York Castle.

Biserica Sf. Treime este o biserică parohială anglicană situată pe malul râului Ouse. Structura sa complexă conține părți din biserica medievală a Prioratului, dedicată Sf. Treimi, și biserica medievală parohială dedicată Sf. Nicolae. A fost fondată înainte de invazia normandă din anul 1066 și este trecută în Cartea Domesday în 1086. În anul 1089 a fost reînființată ca priorat benedictin al unei comunități de călugări de către noul Lord Normand. Actualmente este monument național.

Poarta Walmgate a fost construită în sec. al XIV-lea, dar poarta interioară de acces datează din sec. al XII-lea. Poarta Walmgate are și spațiu utilizat pentru apărare, făcând în prezent din aceasta un monument istoric singular în Anglia.

Casa Vistiernicului din York este un conac iacobin, care datează parțial din timpul regelui Edward I, când a fost locuită de vistiernicului de la Minster Close, responsabil de argintul și aurul catedralei. La construirea acestei clădiri au fost combinate mai multe stiluri arhitecturale, iar în interior se află valoroase tapiserii Flemish și lavoare utilizate de regele Edward VII.

Sunteți bine-veniți să vizitați încă multe alte comori arhitectonice, moșteniri ale trecutului, admirate de turiștii din întreaga lume !

Firma de transport persoane și coletărie Danyutr distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conectate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.