Transport persoane Vaslui – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Vaslui – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Vaslui – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport Vaslui – Schaerbeek, Romania – Belgia in fiecare zi de la ora * 07:00 din statie.

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe ruta România-Belgia și Belgia-România, dispunând de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantează cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Belgia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

 

transport persoane Romania Belgia

 

Popasul de astăzi ne-a prilejuit contactul cu o comunitate mai deosebită, orașul Schaerbeek fiind situat în regiunea Bruxelles. Prima mențiune despre această așezare, cu numele Scarenbecca, datează din anul 1120, aceasta aflându-se într-un document al episcopului de Cambrai. Dar ținutul a fost locuit din timpuri străvechi, însă vestigii valoroase există din perioada romană, sec.2, constând din morminte și monede, bătute sub domnia lui Hadrian și descoperite în zona drumurilor romane. În Evul Mediu, orașul a făcut parte din Ducatul de Brabant. Până în sec. al XVIII-lea, așezarea a avut un caracter rural, aici cultivându-se legume și vița de vie.

La începutul sec. XX s-au construit multe clădiri rezidențiale, numeroase în stil Art Nouveau, proiectate de arhitecți cunoscuți: Gustave Strauven, Franz Hemelsoet și Henri Jacobs. Printre obiectivele turistice importante există și clădiri în stil Art Deco și Art Nouveau, precum Maison Autrique, prima casă construită de Victor Horta în zona Bruxelles, în anul 1893.

Primăria din Schaerbeek, o bijuterie arhitectonică, declarată monument istoric, a fost inaugurată de regele Leopold II în anul 1887.

Parcul Josaphat a fost inaugurat de regele Leopold II în anul 1904, aici existând și mica fermă de măgari, animale vestite la un moment dat prin gluma făcută de un șugubăț poreclind localitatea – Orașul măgarilor, dat fiind faptul că mult timp mărfurile (vișine) au fost transportate către piață cu ajutorul acestora.

Lângă Parcul Josaphat se află cea mai înaltă clădire rezidențială din Belgia – renumita Residence Brusillia.

Biserica parohială romano-catolică Sf. Maria, dedicată reginei Louise-Marie, a fost construită între anii 1845-1885 de către arhitecții Louis van Overstraeten și Gustave Hansotte, în stil romanic-bizantin.

Stația Schaerbeek, cu o arhitectură frumoasă, găzduiește în prezent Muzeul Național de Căi Ferate din Belgia, Train World, 2015.

Clockarium este muzeul ceasurilor din ceramică și deține cca 1300 de exponate din perioada 1920-1930, fiind amplasat într-o clădire construită în stil Art Deco de către arhitectul belgian Gustave Bossuyt.

Muzeul de Artă spontană deține o expoziție de artă naivă, artă populară și artă tradițională.

Muzeul de bere prezintă, cu ajutorul exponatelor sale, etapele de producție a berii belgiene și deține o colecție cu peste 1000 de sticle, pahare și reclame. Sunteți invitați să gustați berea belgiană ! Nu veți regreta !

Firma de transport persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.