Transport persoane Vaslui – Pardubice, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Vaslui – Pardubice, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Vaslui – Pardubice, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Vaslui – Pardubice, Romania – Cehia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 07:00 din statia Lidl.

Cu Danytur prin Cehia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Estul Boemiei ne întâmpină cu un oraș plăcut și plin de tinerețe, Pardubice, important centru economic, administrativ și cultural al ținutului, deținând câteva universități. De asemenea, aici se desfășoară anual, tradiția datând de mai bine de un secol, competițiile sportive ”Marea Alergare cu Obstacole din Pardubice”, Competiția de Tenis la Juniori” și cursa internațională a motocicletelor – ”Casco de Oro” (din 1929).

 

firmă de transport persoane Cehia

 

Situat pe Elba, orașul datează din Evul Mediu, prima atestare documentară existând din anul 1295, începuturile așezării fiind legate de arhiepiscopul Arnost de Pardubice, primul arhiepiscop de Praga și consilier al regelui Carol IV. Între anii 1332-1340, Pardubice avea deja statut de oraș. În anul 1491 a fost cumpărat de Wilhelm de Pernstejn din Moravia, care a contribuit mult la dezvoltarea sa. Peste aproape 70 de ani, în 1560, Pardubice a fost cumpărat de regele Ferdinand I de Habsburg, consolidându-și fortificațiile. Secolul al XIX-lea a adus o benefică dezvoltare industrială, contribuind și mai mult la înflorirea orașului: industria alimentară, a mașinilor și industria chimică.

Piața Pernstein este încadrată de clădiri cu o arhitectură deosebită, combinația de stil gotic, renascentist, gotic târziu și baroc încântă privirea. Distrus parțial în incendiul din anul 1538, arhitectura orașului poartă amprenta stilului renascentist și Art Nouveau, dar printre clădirile în stil modernist descoperim cu încântare Biserica Sf. Bartolomeu și Castelul Pardubice.

Turnul Poarta Verde, un simbol al orașului, având o înălțime de 60 m și acoperiș din aramă verde, a fost construit în secolul al XIV-lea și făcea parte din sistemul de apărare al localității.

Două clădiri, ”Casa lui Ionas” și Casa ”Calul bălan” fac o impresie deosebită: ”Casa lui Ionas” datează din secolul al XVI-lea și are o fațadă decorată cu un basorelief ce reprezintă scena biblică ”Ionas și balena”, iar Casa ”Calul bălan” este un han din secolul al XVI-lea transformat în restaurant.

În centrul pieții se află ”Coloana Ciumei”, cu o înălțime de 6 m și având în vârf statuia Fecioarei Maria înconjurată la bază de mai mulți sfinți cehi.

Primăria din Pardubice este o clădire construită în stil neogotic, în secolul al XIX-lea, având o fațadă viu colorată și o decorațiune florală deosebită.

Castelul Pardubice, inițial (sec. al XIII-lea) o fortăreață în stil gotic, a fost reconstruit în secolul al XIV-lea în stil gotic, familia Pernstejn refăcându-l în stil gotic și renascentist și vânzându-l în secolul al XVI-lea familiei regale.

Biserica Sf. Bartolomeu a fost menționată pentru prima oară într-o bulă papală din anul 1295. Ctitorită de Wilhelm Perstejn la începutul secolului al XVI-lea, refăcută în stil gotic târziu, a devenit loc de înmormântare pentru mulți membri ai familiei sale.

Biserica Buna Vestire a fost înființată ca biserică de parohie de către arhiepiscopul Arnost de Pardubice în anul 1359, fiind cea mai veche biserică din oraș. A fost distrusă în incendii și refăcută în stil gotic.

Un oraș frumos și plin de tinerețe, care are ce oferi vizitatorilor ! Sunteți bine-veniți !

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (https://danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.