Transport persoane Teius – Maulbronn, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Teius – Maulbronn, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Teius – Maulbronn, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Teius – Maulbronn, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi la ora 15:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Teius – Maulbronn, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Maulbronn este un orășel plăcut din landul Baden-Wurttemberg, situat într-un ținut locuit încă de pe vremea romanilor, în zonă fiind descoperite multe statui ce reprezentau zeități romane. În anul 1147, episcopul Diecezei de Speyer, Gunther von Henneberg, a donat un teren propice fondării unei mănăstiri, în jurul căreia s-a format ulterior și această așezare. Biserica mănăstirii a fost construită între anii 1147-1178, iar mănăstirea în jurul anului 1200. În anul 1156, împăratul Frederick I Barbarossa a luat sub protecție imperială mănăstirea, aceasta fiind confirmată și în anul 1232. Biserica găzduiește mormântul episcopului de Speyer, decedat în anul 1161. Crucifixul și trupul Mântuitorului sunt sculptate dintr-un singur bloc de piatră, iar în zilele mai lungi se creează impresia că soarele aprinde coroana de spini a lui Iisus Hristos.

Mănăstirea Maulbronn, situată în centrul orașului, este fosta abație cisterciană, considerată una dintre cele mai bine păstrate mănăstiri medievale din zonă, ilustrând stiluri arhitectonice diferite, de la romanic la gotic târziu. Desființată în anul 1537, după Reformă, a devenit reședința ducilor de Wurttemberg. Din anul 1556, timp de 450 de ani, aici a funcționat Seminarul teologic evanghelic, transformat ulterior în liceu public cu clasele IX-XII. În clădire mai funcționează birouri ale Primăriei și Poliției locale. Pe bolta acoperișului fântânii din mănăstire se află imagini ce ilustrează legenda fondării acesteia. Din anul 1993 Mănăstirea Maulbronn face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Declarat oraș în anul 1886, Maulbronn s-a dezvoltat de-a lungul timpului și pe baza industriei viticole și a exportului de gresie. Gresia din Maulbronn, de culoare roșu-închis, a fost mult timp utilizată în construcții și sculptură, fiind întrebuințată la ridicarea clădirii mănăstirii locale, precum și la alte clădiri foarte cunoscute din Germania. Podgoria înființată de călugări în apropierea mănăstirii exista încă din anul 850, vinul produs aici fiind faimos pentru calitatea sa excepțională. Sunteți bine-veniți să-l degustați!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.