Transport persoane Teius – Bruges, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Teius – Bruges, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Teius – Bruges, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Teius – Bruges, Romania – Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi la ora 15:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Belgia și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Teius – Bruges, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Bruges, un nou popas pe traseu, este orașul-capitală a provinciei Flandra de Vest, a cărui centru istoric amplasat pe o suprafață de 430 ha este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO (2000). Uneori numit și Veneția Nordului, orașul portuar Bruges a fost unul dintre centrele importante comerciale ale lumii, temporar și capitală a Ligii Hanseatice.

Primele fortificații cu rol de apărare împotriva piraților din zonă au apărut în secolul I, francii cucerind apoi regiunea în secolul al IV-lea. În secolul al IX-lea, contele Baldwin I al Flandrei a întărit fortificațiile și a încurajat comerțul. În anul 1089 Bruges a devenit capitala ținutului Flandra. Inițial cunoscută cu numele Bruggas în secolul al IX-lea, denumirea variind până în anul 1116 la forma Brugge, așezarea a primit statutul de oraș abia în 1128. În secolele următoare economia sa a progresat mult prin dezvoltarea comerțului cu țesături de lână și vin, portul favorizând tranzitul comercial. Prima bursă din lume s-a deschis la Bruges în anul 1309, orașul extinzându-se mult prin acceptarea comercianților din alte țări. În secolul al XV-lea, ducele Burgundiei, Philip cel Bun, a înființat o curte și la Bruges, atrăgând aici artiști, bancheri și multe personalități europene. În anul 1650 orașul l-a găzduit pe regele Charles II al Angliei, aflat în exil. După o perioadă de decădere, în secolul al XIX-lea Bruges a devenit o destinație turistică foarte căutată. În secolul următor orașul medieval a fost restaurat, monumentele istorice și vechile biserici devenind atracții turistice importante.

Biserica Maicii Domnului datează din secolele XIII-XV, turnul său având înălțimea de 115,6 m. În spatele altarului se află mormintele ducelui de Burgundia, Charles de Bold, și a fiicei sale, ducesa Marie.Tot în această biserică se află o sculptură din marmură albă ce reprezintă Madonna cu Pruncul, creată în anul 1504 de către Michelangelo.

Belfry de Bruges este o clopotniță medievală cu înălțimea de 83 m, amplasată în centrul orașului. Catedrala a fost construită în anul 1240, turnul fiind refăcut în 1280 după un incendiu. Scena din partea superioară, ce înfățișează pe Sf. Mihail cu dragonul la picioare, a fost adăugată între anii 1483-1487, iar parapetul din piatră în stil gotic în anul 1822. Carillonul din turn are 47 de clopote.

Biserica Sf. Sânge a fost construită inițial ca o capelă pentru contele de Flandra între anii 1134-1157. Aceasta găzduiește o relicvă venerată a Sf. Sânge adusă din Țara Sfântă de contele Thierry de Alsacia, după a doua cruciadă. Capela care conține relicva fost reconstruită în stil gotic în secolul al XVI-lea și refăcută în secolul al XIX-lea.

Spitalul Sf. Ioan a fost un spital medieval fondat în secolul al XII-lea pentru pelerinii bolnavi și călători. În prezent aici funcționează Muzeul Hans Memling.

Catedrala Saint Salvator își are originile în secolul al X-lea, fiind reconstruită în anul 1250. Statutul de catedrală i-a fost acordat în secolul al XIX-lea, aceasta fiind restaurată în stil neoromanic.

Primăria din Bruges, o clădire istorică impresionantă, a fost construită între anii 1376-1421 la dorința contelui Louis II de Flandra, sub conducerea arhitectului Jan Roegiers. Realizată în stilul gotic monumental din Flandra, a fost ulterior extinsă în secolele XVI-XVII. Picturile murale executate de artistul Albrecht de Vriendt prezintă scene din istoria orașului Bruges.

O altă clădire istorică impozantă și minunat realizată este Provinciaal Hof, un edificiu neogotic construit între anii 1887-1920. Sala de ședințe centrală are 10 sculpturi create de artistul Hendrik Pickery și picturi murale ale unor artiști cunoscuți, precum și vitralii de Jules Dobbelaere. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.