Transport persoane Tecuci – Unstrut, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Tecuci – Unstrut, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Tecuci – Unstrut, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Tecuci – Unstrut, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi la ora 05:00 hotel Turist.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Tecuci – Unstrut, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Artern pe Unstrut este un orășel plăcut din landul Turnigia, străbătut de râul Unstrut. Prima atestare documentară a acestei așezări numită Aratora apare la începutul secolului al IX-lea într-un act al Mănăstirii Hersfeld. În anul 1252 este menționat Ulrich von Artern – proprietar al castelului medieval construit pentru protecția ținutului. Peste un secol, în anul 1346, acesta a trecut în posesia arhiepiscopilor din Magdeburg. Castelul a fost reconstruit în secolul al XVI-lea și demolat parțial în secolul XVIII-lea, găzduind în prezent o bancă. În anul 1323 au fost acordate drepturile de oraș, iar în 1463 și jurisdicție proprie.

Alte două clădiri istorice au fost construite în această perioadă: Biserica Sf. Maria și Biserica Sf. Vitus. Biserica Sf. Maria a fost ridicată în anul 1200 și extinsă în 1225. Partea inferioară a turnului mai există încă, inclusă în structura actuală. În secolul al XV-lea biserica a fost reconstruită în stil gotic, iar în secolul al XVII-lea refăcută după un incendiu, ulterior și în secolele XIX-XX. Biserica Sf. Vitus datează din secolul al XIII-lea, fiind clădită în stil gotic timpuriu. După secolul al XVI-lea a fost utilizată în alte scopuri, fiind restaurată între anii 1990-1999. În incintă se organizează expoziții, concerte și căsătorii civile.

Turnul de veghe, cu înălțimea de 12,5 m, a fost construit în anul 1863 și se numește ”Rapunzel Tower”.

Primăria din Artern este o clădire plăcută, clădită în stil neobaroc în anul 1906. În sala de bal se află un tablou de Otto Engelhard-Kyffhauser, care prezintă o vedere istorică a orașului (1929).

Un loc frumos din Artern este și Salinenpark (Parcul salină) de pe Unstrut, cu o suprafață de cca 6,5 ha. Arbori bătrâni de diferite specii, chiar și unele mai rare, crează o ambianță plăcută. Sunt amenajate săli de tratament, un sanatoriu pentru copii, terenuri de joacă, terenuri de tenis, de bowling și de volei, o piscină cu tobogan ș.a. Pe scena în aer liber se desfășoară evenimente diverse și proiecții de film. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.