Transport persoane Tecuci – Namur, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Tecuci – Namur, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Tecuci – Namur, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport Tecuci – Namur, Romania – Belgia in fiecare zi de la ora * 06:00 din statie.

Cu Danytur prin Belgia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură transmiterea coletelor dv. pe ruta România-Belgia și retur, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecare din România transportă coletele pe traseele stabilite respectându-le integritatea, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

 

transport persoane Romani  Belgia

 

Străbătând autostrăzile Valoniei, ne-am oprit pentru un popas de după-amiază în frumosul orășel Namur, capitala acestei provincii federale belgiene mult încercată de istorie. Namur, oraș situat la confluența râului Sambre cu Meuse, este parte a unui ținut locuit din timpuri străvechi, în peșterile sale fiind descoperite fosile din epoci foarte îndepărtate. În perioada romană, în locul unde se află orașul Namur a existat un castru. În Evul Mediu, orașul era deja menționat în documente cu numele Navinucum Centrum sau Numucum, fiind uneori reședința regilor din dinastia Merovingiană. În anul 1421, ținutul a fost vândut de către Conții de Flandra lui Filip cel Bun, Duce al Burgundiei, în 1482 fiind însă inclus în Imperiul Habsburgic. Ludovic XIV a cucerit orașul Namur în 1692, acesta fiind fortificat de către arhitectul militar francez Vauban. Centru istoric este una dintre principalele atracții turistice, prezentând aproape aceeași imagine ca la sfârșitul sec. al XVII-lea.

Citadela din Namur se află la confluența râului Sambre cu Meuse, fiind strâns legată de istoria orașului. Cetatea datează din epoca romană și a fost refăcută sub supravegherea celebrului arhitect german Menno van Coehoorn, având o arhitectură deosebită, cu bastioane, ziduri groase și subterane. În timpul celor două războaie mondiale a funcționat ca unitate militară pentru armata flamandă, fiind amenajată și dotată în acest scop. Actualmente, fortăreața este deschisă pentru public, prezentând momente reale din istoria poporului belgian. Anual, în luna septembrie are loc Sărbătoarea Valoniei, reunind numeroase grupuri folclorice.

Catedrala Saint Aubain a fost construită între anii 1751-1767 de către celebrul arhitect italian Gaetano Matteo Pisoni, în stil baroc cu elemente rococo și neoclasice. A fost consacrată la 20 sept. 1772, fiind și în prezent biserică episcopală, sediul Eparhiei Namur. La fațadă se află 5 statui ce reprezintă pe Iisus cu patru apostoli. În incintă există picturi create de Antoine Van Dyck, Jacob Jordaens și Jacques Nicolai. Lângă altar se află sicriul cu inima guvernatorului Don Juan de Austria, decedat în 1578.

Muzeul de Artă Veche a fost înființat în anul 1964 și se află amplasat într-o clădire construită în stil gotic – dGaiffier Hestroy Hall. Cu ajutorul colecțiilor sale, muzeul ilustrează evoluția orașului prin intermediul operelor artiștilor celebri locali sau naționali. Primele lucrări datează din perioada Evului Mediu și a Renașterii, alături de documente istorice care prezintă istoria orașului, monede vechi, portrete, fotografii cu porturile tradiționale ale localnicilor în diferite perioade, diverse sărbători și manifestări speciale. Este instructiv și plăcut să vizitezi un astfel de muzeu. Sunteți bine-veniți !

Firma de transport persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.