Transport persoane Targu Secuiesc – Leuven, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Targu Secuiesc – Leuven, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Targu Secuiesc – Leuven, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport Targu Secuiesc – Leuven, Romania – Belgia in fiecare zi de la ora * 13:00 din statie.

Cu Danytur prin Belgia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe ruta România-Belgia și Belgia-România, transmițând coletele pe traseele stabilite, firma dispunând de cele mai bune condiții, garantând siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Belgia transportă pasageri și colete cu vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, acestea din urmă ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

 

transport persoane Romania Belgia

 

Străbătând autostrăzile Brabantului, am poposit în cele din urmă în frumosul oraș Leuven (Louvain), situat pe malul râului Dijle, în regiunea Flandra. Orașul este foarte cunoscut prin vestita marcă de bere Stella Artois, produsă de cea mai mare firmă de bere – Anheurser Busch InBev și prin Universitatea Catolică, cea mai veche de acest gen din lume (1425). Primele informații despre așezarea apărută în acest loc datează din anul 891, când armata vikingă a fost înfrântă de regele Arnulf. A devenit un important centru comercial între secolele XI-XIV.

Orașul Leuven deține clădiri istorice valoroase, cu o arhitectură deosebită, martore ale trecutului acestui popor, dar și păstrătoare ale unor comori artistice neprețuite, devenite adevărate atracții turistice:

Primăria a fost construită între anii 1439-1469 de către Sulpitius van Vorst, Jan Keldermans II și Matheus Layens, în stil gotic târziu. La fiecare etaj se află statui cu personaje având vestimentația epocii în care au trăit, acestea reprezentând un omagiu adus celor care au contribuit la evoluția orașului: sfinții patroni ai parohiilor din Leuven, la primul etaj; statuile ducilor și conților de Leuven, la al doilea etaj; figurine ale oamenilor de știință, ale artiștilor și ale celor mai importanți locuitori din istoria orașului, la al treilea etaj.

Biserica Sf. Petru a fost fondată în anul 986, fiind construită din lemn. După incendiul din anul 1176, în 1425 s-a început reconstrucția acesteia în stil gotic și mult extinsă. Lucrările de reconstrucție s-au desfășurat între anii 1425-1500, fiind finalizate de către Jan Keldermans și Matheus Layens. La restaurarea efectuată în sec. al XX-lea au ieșit la iveală elementele de stil romanic ce datau din sec. al XI-lea. În incintă se află picturi din sec. XV – XVIII, printre acestea existând două lucrări valoroase ale lui Dirk Bouts: Martiriul Sf. Erasmus (1464) și Ultima Cină (1464-1468). Pe lângă picturi, în interior se găsesc și statui ale sfinților ce datează din sec. al XIV-lea, conservate perfect. Se remarcă Sedes Sapientiae (o statuie a Madonnei), care este și unul dintre simbolurile orașului. Tezaurul bisericii deține un crucifix din anul 1500, scările de la altar sculptate de Nicolaas de Bruyne între anii 1438-1442, un turn de 12 m realizat de Matheus Laynes în jurul anului 1450 ș.a. O altă piesă prețioasă este un Cap al lui Hristos, conceput în stil romanic, rămășiță de la un crucifix din sec. al XII-lea. În capetele laterale sunt mormintele ducelui Henry I de Brabant (d.1235), ale soției și fiicei sale, precum și al contelui Godfrey II de Leuven.

Universitatea Catolică din Leuven a fost înființată în anul 1425 de către Pope Martin. Este cel mai important centru universitar din Belgia, având 14 domenii de studiu, peste 70 de programe internaționale pentru studiile de licență și doctorat, fiind angrenată și în valoroase proiecte de cercetare.

Continuam plimbarea noastră prin orașul Leuven, povestindu-vă toate aspectele în articolul următor.

Firma de transport persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.