Transport persoane Targu Secuiesc – Bad Laasphe, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Targu Secuiesc – Bad Laasphe, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Targu Secuiesc – Bad Laasphe, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Targu Secuiesc – Bad Laasphe, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi la ora 12:30 din statia mall.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Targu Secuiesc – Bad Laasphe, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Bad Laasphe este un orășel balneoclimateric din landul Renania de Nord-Westfalia, situat în Valea Lahn, pe cursul superior al râului. Așezarea a fost atestată documentar încă din anul 780, cu numele Vila Lassaffa, într-un act al Mănăstirii Fulda. Formată în imediata apropiere a Castelului Wittgenstein, a primit statut de oraș în anul 1277 și înconjurat cu ziduri fortificate, devenind reședință a județului Wittgenstein până la începutul secolului al XIX-lea. Ocupația de bază a locuitorilor a fost mult timp meșteșugăritul. Spre sfârșitul secolului al XIX-lea, orașul a fost conectat la rețeaua feroviară, având deja o judecătorie proprie, școli, fabrici de tricotaje, de ciorapi și fierării.

Din anul 1960 este oficial un centru spa Kneipp, în 1984 fiind declarat stațiunea balneoclimaterică Bad Laasphe, dezvoltând gama de servicii terapeutice acordate.

Orașul istoric a fost bine păstrat, având și tradiționalele case ”jumătate din lemn”, datând din secolele XVI-XVII, precum și fragmente din vechile ziduri fortificate de apărare.

Castelul Wittgenstein este situat pe un masiv muntos, fiind menționat încă din anul 1187 ca ”Widenkindigstein”, proprietate a contelui Werner I von Battenberg und Wittgenstein. Construit pe etape și reconstruit în secolele al XVI-lea și al XVIII-lea, castelul prezintă elemente renascentiste și baroce. Între anii 1359-1950 a fost reședința familiei von Sayn-Wittgenstein-Hohenstein, după această dată fiind transformat într-o școală gimnazială cu internat. În castel se află și o arhivă princiară cu documente istorice din secolele trecute. Capela castelului a fost menționată încă din anul 1325 și a funcționat ca lăcaș religios până în anul 1954.

La origine purtând numele Biserica Sf. Anna, cu un turn ce data din anul 1237, actuala Biserică protestantă din Bad Laasphe este cea mai veche clădire a orașului, existând dinainte de fondarea sa. Declarată monument istoric, a fost refăcută în secolul al XVII-lea și găzduiește în prezent plăcile memoriale și epitafurile conților Johannes (sec. XV), Wilhelm (și soția, sec XVI) și Johann (sec. XVII). Clopotele bisericii datează din secolele al XIV-lea și al XVIII-lea.

O altă atracție turistică este și stațiunea de sporturi alpine Hesselbach sau Alpin Center Wittgenstein, administrată de Clubul sportiv Oberes Banfetal. Amplasată în partea nordică a Muntelui Bohnstein, oferă pârtii de schi cu tunuri de zăpadă, teleschi, ascensoare și cabană. În timpul verii, pârtia principală este utilizată de școala FlyART pentru zborul cu parapanta. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.