Transport persoane Targu Neamt – Most, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Targu Neamt – Most, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Targu Neamt – Most, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Targu Neamt – Most, Romania – Cehia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 11:00 de langa benzinaria Mol.

Cu Danytur prin Cehia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Și iată-ne poposind în orășelul medieval Most, aflat pe ruta comercială Boemia-Saxonia, situat pe râul Bilina, și devenit o comunitate minieră dezvoltată.

Câteva clădiri istorice atrag atenția, moșteniri valoroase de veacuri și ajunse atractive și utile la această mult prea venerabilă vârstă:

 

transport persoane Cehia Romania

 

Castelul Hnevin, a fost construit din piatră de familia Hrabisec, proprietari ai așezării Most. A devenit important în timpul domniei regelui Vaclav I, acordându-i-se statut de oraș regal, iar castelul devenind centru administrativ al ținutului. În acel loc existase un și castel din lemn construit în secolul al IX-lea. Din secolul al XIII-lea până în secolul al XV-lea castelul și-a tot schimbat proprietarii, dar, la sfârșitul secolului al XVI-lea, împăratul Rudolf II a vândut castelul orașului Most (1595). A urmat o perioadă mai puțin propice, în final acesta fiind dărâmat în anul 1653 din ordinul lui Ferdinand III de Habsburg. La sfârșitul secolului al XIX-lea a fost reconstruit, adăugându-i-se și un turn de observație din lemn cu înălțimea de 25 m, care ulterior a fost refăcut din piatră. În castelul Hnevin a fost închis de către împăratul Rudolf II, în anul 1596, alchimistul curții, Edward Kelley, care a și decedat aici. Printre multele evenimente ce se desfășoară în castel, Ziua Maestrului Edward Kelley este sărbătorită în luna iunie, cu această ocazie având loc spectacole amuzante cu magicieni și vrăjitori, precum și spectacole în aer liber ale ansamblului de teatru.

Muzeul Regional din Most, găzduit de asemenea într-o clădire istorică, deține o valoroasă colecție de exponate ce ilustrează istoria și natura ținutului.

Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” a fost construită între anii 1517-1597 după proiectul lui Jakob Heilmann din Schweinfurt, în stil gotic târziu. Biserica anterioară fusese construită în stil gotic timpuriu, între anii 1253-1257, și arsese într-un incendiu, în anul 1515. Era atestată documentar printr-un act emis de papa Bonifacio VIII în anul 1296. Acoperișul nou a fost instalat în anul 1650 și altarul principal între anii 1735-1739. Între anii 1880-1883, interiorul a fost refăcut în stil gotic, iar renovarea exterioară în anul 1932. În anul 1975 biserica a fost mutată din centrul istoric, restaurată și consacrată în 1993. Figurează în Cartea Recordurilor Guinness ca cea mai grea clădire deplasată pe roți. Biserica este utilizată atât pentru serviciul religios, cât și ca expoziție de artă gotică și renascentistă din nord-vestul Boemiei. Este un edificiu minunat și sunteți bine-veniți să o vizitați !

Firma internațională de transport persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (https://danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.