Transport persoane Targu Neamt – Lubbenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Targu Neamt – Lubbenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Targu Neamt – Lubbenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Piatra Neamt – Gera, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 11:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Targu Neamt – Lubbenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Lubbenau, nou loc de popas în landul Brandenburg, este un oraș frumos situat parțial în Spreewald și în Parcul Natural Niederlausitzer Landrucken, granița de nord fiind formată de râul Mare. Este membru al grupului de lucru ”Orașele cu miezuri istorice” din landul Brandenburg.

Prima mențiune despre castrul Lubenowe a apărut în anul 1301, ”castrum cum opido” Lubenaw fiind semnalat în 1315. A primit statut de oraș în anul 1476, dar drepturile și privilegiile aferente abia în 1496. Ocupația de bază era agricultura, creșterea animalelor și pescuitul. În secolul al XVI-lea, locuitorii au început să obțină venituri din țesut și fabricarea berii.

Două incendii uriașe au distrus mare parte din oraș în secolele XVII-XVIII. Cavalierhaus a servit mult timp ca reședință a familiei contelui. Între anii 1745-1748 s-a înființat Cancelaria Curții, construită în stil baroc. Aici a funcționat ulterior, între anii 1950-1999, Muzeul Spreewald.

Castelul Lubbenau, monument de arhitectură, este o minunată clădire realizată în stil neoclasic între anii 1817-1839 de către arhitectul C.A.B. Siegel, înconjurată de o grădină în stil englezesc proiectată de peisagistul Peter Joseph Lenne. Castelul medieval, construit în secolul al XVI-lea de către contele Rochus Guerrini zu Lynar, stabilit aici în anul 1568, a fost transformat într-un palat renascentist pe fundațiile căruia s-a clădit actualul castel, proprietate a familiei zu Lynar. În anul 1932 a fost deschis un muzeu în incinta castelului, exponatele constând în colecția de portrete de familie ale conților zu Lynar, opere ale unor pictori renumiți ai timpului, obiecte de artă valoroase, instrumente muzicale, arme, pamflete ale lui Martin Luther ș.a. Castelul Lubbenau a mai fost folosit de-a lungul timpului și cu alte scopuri, dar în secolul al XX-lea a fost reconstruit și transformat în hotel. Un bust al arhitectului militar contelui Rochus zu Lynar, realizat în 1903, a fost amplasat în apropierea acestuia în anul 2000.

Biserica Sf. Nicolae, un alt monument baroc important al orașului, a fost clădită după planurile arhitectului Johann Gottfried Findeisec între anii 1738-1741 pe fundațiile unui alt lăcaș de cult demolat în anul 1736. Biserica a fost fondată de contele Moritz Carl zu Lynar. Turnul a fost reconstruit în anul 1778 până la înălțimea de 60 m. O renovare majoră a avut loc între anii 2000-2007, instalându-se vitralii colorate noi cu imaginea Păstorului cel Bun. În incintă se află morminte ale familiei zu Lynar și ale altor personalități ale orașului.

Biserica Zerkwitz, existentă încă din anul 1315, a fost reconstruită în stil neoclasic între anii 1770-1841 pe locul bisericii medievale demolată în anul 1769. Ferestrele color ale altarului, cu imaginea Răstignirii și Învierii lui Iisus Hristos, sunt opera pictorului Jaeckel din Berlin, realizată în anul 1896.

Muzeul Spreewald este găzduit din anul 1999 în clădirea istorică Torhaus, construită în 1850 și utilizată inițial ca primărie, judecătorie regală (1910) și închisoare. Colecțiile muzeului cuprind exponate valoroase ce prezintă istoria ținutului. Înființat în anul 1859, a funcționat în clădirea Kirchplatz, apoi în Cancelaria veche a Castelui Lubbenau (1950-1999). Din anul 1957, muzeul în aer liber din Lehde a fost deschis la inițiativa lui Gerhard Kruger, director al muzeului între anii 1956-1987. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.