Transport persoane Targu Neamt – Frauenstein, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Targu Neamt – Frauenstein, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Targu Neamt – Frauenstein, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Targu Neamt – Frauenstein, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 10:30.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Targu Neamt – Frauenstein, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Frauenstein este un orășel plăcut din landul Saxonia, situat în Parcul natural Erzgebirge/Vogtland. Așezarea s-a format în jurul unui castelul medieval construit în anul 1200 pe vârful unei stânci de granit din Munții Ore de Est. Acesta proteja rutele comerciale și mineritul de argint practicat în zonă. Prima mențiune despre numele Frauenstein a apărut în anul 1218, referitor la preotul Heinrich von Frauenstein, prezent în așezarea de lângă Castrum Vrowinstein, pomenit ulterior în 1272 și care în 1439 se numea Frauenwenstein. Așezarea a primit statut de oraș în anul 1411, iar în 1473 Castelul Frauenstein a fost preluat de familia nobilă von Schoenberg. Noul Castel Frauenstein a fost construit în secolul al XVI-lea și reconstruit în stil renascentist între anii 1585-1588 de către arhitectul Hans Irmisch la dorința lui Heinrich von Schoenberg. În anul 1647 a fost vândut electorului Johann Georg I, devenind ulterior sediul Administrației Electorale a Saxoniei. La începutul secolului al XVIII-lea a intrat în posesia lui Carl Gottlieb von Leubnitz, care l-a deținut până în anul 1746. În prezent în castel funcționează Muzeul Gottfried Silbermann, ale cărui exponate ilustrează istoria castelului și a orașului, dar și a vieții și activității celebrului constructor de orgi. Vechiul castel, devenise o ruină după incendiul devastator din anul 1728.

Alte atracții turistice din orășelul Frauenstein sunt Biserica protestantă Frauenstein, ridicată între anii 1871-1873 în mijlocul pieței istorice, în stilul saalkirche, precum și Cimitirul Capela ”Zum Heiligen Kreuz”, care datează din secolul al XIII-lea. Prima mențiune despre cimitir a apărut abia în anul 1384. Capela construită în 1616 este considerată prima biserică din localitate, altarul datând din anul 1648. Epitafurile existente aici sunt valoroase din punct de vedere istoric.

O plimbare în fapt de seară prin Frauenstein crează o stare plăcută și reconfortantă. Sunteți bine-veniți să descoperiți acest frumos orășel!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.