Transport persoane Targu Mures – Rinteln, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Targu Mures – Rinteln, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Targu Mures – Rinteln, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Targu Mures – Rinteln, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 15:30.

Compania SC voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Targu Mures – Rinteln, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Rinteln este un oraș din landul Saxonia Inferioară, situat în Parcul natural Weserbergland-Schaumburg-Hameln. Prima mențiune despre Mănăstirea benedictină Mollenbeck înființată pe malul râului Weser apare în anul 896, în apropiere dezvoltându-se micul sat Rentene (Alt-Rinteln). În anul 1223 apăruse deja un pod și o curte a contelui, Adolf IV von Holstein-Schaumburg fondând așezarea Neu-Rinteln pe malul sudic al râului. Într-un document al contelui Johann I von Schauenburg, datat 1257, apare menționat zidul din palisade existent în Rinteln, precum și privilegiile acordate de tatăl său, Adolf IV. În anul 1239 au fost acordate drepturile de oraș, ulterior și de ridicare a taxei de trecere (1391) și privilegiul de comerț (1392), facilitând dezvoltarea economică a orașului. Fortificațiile au fost finalizate în anul 1344, întărite în 1450 și în anii următori. Râul Weser a favorizat transportul de mărfuri, s-au mărit numărul breslelor și au apărut multe construcții civile. Între anii 1619-1810 Rinteln a fost oraș universitar, în 1651 a devenit oraș de garnizoană, iar între 1665-1678 a fost extins și modernizat, cetatea fiind întărită. În secolul al XIX-lea, Rinteln și-a pierdut importanța militară.

Orașul are o înfățișare pitorească și atractivă, partea veche având încă tradiționalele case ”jumătate din lemn”, specifice secolelor XVI-XVIII, dar și multe alte clădiri istorice cu o arhitectură deosebită.

Biserica Sf. Nicolae a fost construită inițial ca o bazilică în anul 1238. În secolul al XIV-lea a fost reconstruită, de-a lungul timpului intervenind și alte modificări. În interior se află un font baptismal de botez din anul 1582 și epitafuri ale unor cetățeni de prestigiu.

Hometube Exten este un muzeu de istorie, tradiție și cultură locală înființat în anul 1978. Colecția sa cuprinde exponate variate ce ilustrează viața cotidiană a localnicilor: unelte, mașini și obiecte meșteșugărești, obiecte de uz casnic ș.a.

Hunnenburg, ruinele unui castel medieval din Munții Weser, își are originile în secolele X-XI. Monedele descoperite aici fuseseră gravate în jurul anului 1080, în timpul împăratului Heinrich IV.

Biserica Sf. Jakob a fost construită în stil gotic timpuriu în anul 1238, ca parte a unei mănăstiri cisterciene actualmente demolată.

Mănăstirea Mollenbeck, o altă clădire istorică importantă, a fost ridicată în stil gotic târziu între anii 1478-1505 pe locul clădirii anterioare incendiate. Este atestat documentar complexul monahal inițial cu 7 biserici, înființat în anul 986 cu aprobarea împăratului Arnolf din Carintia. În structura sa există încă turnurile rotunde și cripta din perioada medievală. Declarată monument istoric, este considerată una dintre cele mai bine conservate mănăstiri din Evul Mediu târziu german. Anual, aici se desfășoară Festivalul folcloric irlandez de la Mănănul Mollenbeck, precum și concertul de rock pentru tineret ”Mollenbeck se află aici!”.

Eulenburg este o altă clădire istorică cu origini în secolul al XIII-lea, printre cele mai importante din oraș, considerată inițial ca un turn rezidențial medieval. A fost reconstruită în anul 1591, fiind utilizată ca sediu al administrației Hessian-Schaumburg. În prezent aici funcționează Muzeul Rinteln.

Castelul bufniței. Muzeul Universității și al orașului Rinteln a fost inaugurat în anul 1908 ca Muzeul Heimatmuseum al ținutului Schaumburg, temele abordate fiind: orașul și cetatea Rinteln, Universitatea din Rinteln, istoria vânătorilor de vrăjitoare din Schaumburg, ținutul Weser, precum și perioadele preistorică și timpurie a zonei Schaumburg. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danutur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.