Transport persoane Targu Frumos - Torino, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Targu Frumos - Torino, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Targu Frumos – Torino, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Transport persoane Targu Frumos – Torino, Romania – Italia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 07:30 din statie.

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii plăcute la sfârşit de vară pe ruta România-Italia, autocarele sau microbuzele sale modern dotate şi conducătorii auto profesionişti garantând confortul şi siguranţa pasagerilor până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România, transportând călători şi colete în cele mai bune condiţii, ajung în cel mai scurt timp direct la adresă.

Continuăm periplul nostru cultural prin frumosul oraş Torino, astăzi vizitând celebre edificii care găzduiesc inestimabile comori de artă laică ori religioasă, adunate de-a lungul secolelor:

Muzeul Egizio din Torino este axat pe arheologie şi antropologie egipteană, aici aflându-se, după Muzeul din Cairo, cea mai mare colecţie de antichităţi egiptene din lume. Dintre exponatele de mare valoare se remarcă Mensa Isiaca, placă de altar din 1630, care imită stilul egiptean şi fusese destinată unui templu din Roma închinat lui Isis. Multe alte piese preţioase care constituie colecţia regelui Carol Emmanuel III provin din Karnak şi Coptos, fiind aduse de către Vitaliano Donati în anul 1753. În 1824, regele Carlo Felice a achiziţionat colecţia Drovetti, care conţinea 5268 de piese: statui, papirusuri, mumii şi alte diverse artefacte. La acestea s-au mai adăugat în 1833 colecţia lui Giuseppe Sossio, ce cuprindea 1200 de exponate, cât şi cele descoperite de Ernesto Schiaparelli între anii 1900-1920. Templul Ellesiya, dăruit de guvernul egiptean Italiei, a completat tezaurul de la Muzeul Egiptean din Torino.

 

transport-persoane-Romania-Italia 9

 

Muzeul Giulgiului din Torino a fost înfiinţat în anul 1936 de către Frăţia Sfântului Giulgiu. Sfântul Giulgiu se află din anul 1998 în cripta bisericii cu acelaşi nume, iar muzeul prezintă informaţii referitoare la cercetările ample efectuate pentru perioada din sec. al XVI-lea şi până în prezent. Colecţia cuprinde plăcile fotografice ale lui Enrie Giuseppe din anul 1931, obiectul în care se afla Giulgiul în momentul sosirii la Torino în anul 1578, stampe şi cărţi din secolele XVI-XIX, fotografii realizate în cursul cercetărilor efectuate.Tot aici se află şi un altar decorat cu pietre preţioase şi argint, datând din sec. al XVI-lea, unde s-a aflat Giulgiul până în anul 1998.

Capela Sfântului Giulgiu din Torino face parte din complexul catedralei, dar a fost construit mai târziu de către Guarino Guarini, între anii 1668-1694. Giulgiul se află păstrat într-o casetă de argint amplasată în interiorul unui bloc de marmură, iar în faţa acestuia se află altarul cu urna care a conţinut relicva.

Muzeul Municipal de Artă Antică din Torino se află situat în prezent în Palatul Madama şi deţine o bogată colecţie de 70000 de exponate din perioada Evului Mediu şi până în baroc, reprezentând zece secole de artă italiană: picturi, sculpturi, manuscrise, ceramică, porţelan, obiecte din aur şi argint, mobilier şi ţesături.

Parcul Valentino este cel mai mare şi mai vechi parc public din Torino, de asemenea tot un simbol al oraşului. Este situat pe malul stâng al râului Po, între podurile Umberto I şi Isabella. A fost construit între anii 1630-1660, după proiectul lui Carlo Cognengo di Castellamonte. Modernizarea sa a fost realizată în perioada 1863-1864 după un proiect al arhitectului francez Barillet-Deschamps, care a reorganizat zona, construind şi un iaz folosit iarna ca patinoar. În anul 1961, Parcul Valentino a găzduit festivităţile ocazionate de sărbătorirea a 100 de ani de la unificarea Italiei. Trebuie să vizitaţi acest fermecător parc ! Nu veţi regreta !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.