Transport persoane Targu Frumos – Peterborough, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Targu Frumos – Peterborough, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Targu Frumos – Peterborough, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Transport Targu Frumos – Peterborough, Romania – Anglia in fiecare zi de la ora * 07:30 din statie.

Cu Danytur prin Anglia ! Firma de transport internaţional de persoane şi coletărie Danytur asigură transmiterea coletelor dv. pe ruta România-Anglia şi retur, dispune de vehicule moderne şi conducători auto profesionişti, garantând cele mai bune condiţii şi siguranţă deplină până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă coletele pe traseul stabilit, respectându-le integritatea, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Vizitând şi celebrul comitat Cambridgeshire, ne-am oprit în oraşul Peterborough. Cu numele său original, Medeshamstede, a fost o aşezare existentă înainte de anul 655, dar în istoria mănăstirii din sec. al XII-lea se regăseşte cu forma de mai târziu, Gildenburg. Istoria acestui oraş este strâns legată de aceea a unor lăcaşuri religioase din ţinut, în jurul cărora s-a format, la începuturi, o aşezare care a împrumutat apoi numele unei biserici.

 

transport persoane Romania Anglia

 

Catedrala din Peterborough, sediul episcopului din Peterborough, este dedicată Sfinţilor Petru, Pavel şi Andrei. A fost construită în perioada saxonă, fiind reconstruită în sec. al XII-lea. Faţada vestică, realizată în stil gotic timpuriu, este dominată de statuia Sfântului Andrei. Catedrala a fost ridicată pe fundaţiile a două lăcaşuri de cult creştine, primul fiind Abaţia Medeshampstede, fost centru creştin din Anglia centrală fondat în anul 655, existent până în anul 870, când a fost desfiinţat de vikingi. În anul 966, episcopul Athelwold de Winchester a înfiinţat o nouă abaţie benedictină , folosind la ridicarea acesteia ruinele lăcaşului distrus. Biserica a fost închinată Sfinţilor Petru şi Pavel, în jurul acesteia formându-se o aşezare ce a primit numele bisericii. Această biserică a rezistat până în anul 1116, când a fost distrusă de un incendiu. Între anii 1118-1193 s-a ridicat clădirea catedralei actuale, începută în stil normand, finalizată între anii 1230-1250. Faţada vestică, realizată în stil gotic timpuriu, este dominată de statuia Apostolului Andrei. Tavanul, repictat în anii 1745 şi 1834, păstrează caracteristicile originale. După războiul civil din 1643, când a fost vandalizată, în sec. XVII-XVIII au avut loc lucrări de restaurare, cea mai amplă efectuându-se în anul 1883 sub supravegherea lui John Longhborough Pearson. În această catedrală au fost înmormântate regina Katherine de Aragon şi Mary, regina Scoţiei.

O altă clădire, ajunsă celebră, şi cu rădăcini în veacuri de mult apuse, este Casa Burghley, castel din sec. al XVI-lea, aparţinând familiei aristocrate Cecil. Exteriorul a fost realizat în stil elisabetan, păstrându-şi nealterat farmecul, dar interioarele au fost refăcute în sec. al XVIII-lea. Castelul a fost construit pentru Sir William Cecil, baron de Burghley, Lord al Trezoreriei în perioada reginei Elisabeta I. A fost locuit de descendenţii acestuia până în sec. XX. În interior există încăperi decorate în stil baroc, cu sculpturi de Grinling Gibbons. Mulţi pereţi şi plafoane ale castelului, precum şi Scara Hell, au picturi executate de Antonio Verrio (sec. XVII) şi ziduri de Thomas Stothard.

Colecţiile de artă Burghley sunt foarte valoroase, mare parte din sec. al XVII-lea italian, altarul capelei fiind realizat de Veronese, şapte lucrări create de Luca Giordano, două picturi de John Carl Loth ş.a. Mai există portretele familiei Cecil, Elisabeth I, Henry VIII şi Oliver Cromwell.

Parcul şi grădinile Casei Burghley au fost refăcute şi dezvoltate în sec. al XVIII-lea, decorate cu statui din piatră, creându-se o imagine fermecătoare. Veţi fi încântaţi să le vizitaţi ! Sunteţi bine-veniţi !

Firma de transport persoane şi coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.