Transport persoane Targu Frumos – Markdorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Targu Frumos – Markdorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Targu Frumos – Markdorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Targu Frumos – Markdorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 07:30.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Targu Frumos – Markdorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Markdorf este un oraș plăcut din landul Baden-Wurttemberg, situat în apropierea Lacului Constance. Prima mențiune despre această așezare apare în anul 817 într-un act de donație a împăratului Ludwig cel Pios către Mănăstirea Sf. Gall. A primit statutul de oraș în anul 1250, iar între anii 1354-1356 drepturile de a percepe impozit pe vin și libertatea instanțelor juridice, funcția de primar fiind înființată în 1398. Până la începutul secolului al XV-lea a fost sub dominația baronilor von Markdorf, iar între anii 1414-1802 sub administrația episcopilor de Constance. Ocupația locuitorilor a fost mult timp comerțul cu produse agricole, din secolul al XIX-lea dezvoltându-se mai mult meșteșugurile, artizanatul, mica industrie și apoi turismul.

În centrul istoric se află multe clădiri valoroase și interesante ca arhitectură, dar și ca deținătoare ale unor adevărate comori artistice, atrăgând mulți turiști.

Biserica Sf. Nicolae își are originile în secolul al XI-lea, fundațiile sale din piatră datând din perioada carolingiană. Partea inferioară a turnului înalt de 68 m datează din anul 1200. Actuala biserică a fost construită în secolul al XIV-lea, în stil gotic, de către Konrad von Homburg și Ursula von Markdorf. A fost reconstruită în secolul al XIX-lea, în urma unui incendiu. Frescele murale datează din anul 1400, prezentând scene din Patimile și Învierea lui Iisus Hristos, iar plăcile de la temelia boltei sunt decorate cu Madonna și capul lui Iisus Hristos. Vitraliile au fost create în secolul al XX-lea de către Horst Beck și Nikolaus Diering.

Castelul episcopului a fost clădit în jurul anului 1300 de către cavalerii von Markdorf sau von Homburg, în 1414 trecând în posesia episcopului de Constance. Clădirea acestuia a fost reconstruită în anul 1510 și folosită apoi ca reședință între anii 1529-1531 de către Hugo von Landenberg, în această perioadă fiind menționată și celebra Sală a Cavalerului. Palatul nou a fost clădit în anul 1735 și modernizat în 1983, fiind transformat ulterior în hotel.

Castelul Ittendorf își are originile în secolul al XIII-lea. Clădirea actuală a fost ridicată în secolul al XVII-lea, fiind înconjurată de un zid medieval. A fost restaurată la începutul secolului al XX-lea.

Biserica Frăției, construită în anul 1470, avea două altare gotice realizate de Hans Rueland de la Wangen. A fost reconstruită în anul 1658 la Mănăstirea Capucină și restaurată în anii 1974/75. Fecioara de la Mercy, sculptată de Johann Rueland în anul 1474, se află în centrul capelei, iar pe peretele nordic este o Madonna (1480) însoțită de Sf. Ecaterina și Sf. Margareta (sec. XVI).

Turnul vrăjitoarelor, construcție realizată în secolul al XIII-lea, parte a fortificațiilor medievale ale orașului, găzduiește în prezent un muzeu de artizanat.

Masivul muntos Gehrenberg, situat în mijlocul orașului, are amplasat în vârf un turn cu înălțimea de 30 m, construit pentru observare. Oferă o frumoasă panoramă asupra orașului Markdorf, a Lacului Constance și a Munților Alpi. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.