Transport persoane Suceava – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Suceava – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Suceava – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Suceava – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 07:00 din statie de langa Metro.

Cu Danytur prin Cehia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Un nou popas, de această dată în cel mai frumos oraș al Cehiei, Praga, numit și ”Orașul de aur”, situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală. Informații legate de Praga provin de prin secolul al IX-lea, când prințul Borivoj Prenyslovec și-a mutat reședința într-un castel construit inițial din lemn, numit Praha, reconstruit din piatră, Castelul Praga devenind cea mai mare fortăreață locuită din lume, reședința regilor cehi. În jurul acestui castel, începând cu secolul al X-lea, s-a dezvoltat o zonă comercială importantă care a ajutat la prosperitatea așezării. În anul 973 a fost fondată și o episcopie a Boemiei, cu sediul în cetatea din Praga, primul episcop fiind Adalbert, canonizat în anul 999 în Biserica Romano-Catolică. În secolele XIII-XIV, trei așezări din jurul Cetății Praga aveau statut de oraș: Vechiul Oraș Praga – 1230, Orașul Nou Praga – 1257, Hradcany – 1320.

 

Curse de autocar și microbuze România Cehia direct la adresă

 

Orașul Praga s-a dezvoltat și a înflorit mult în secolul al XIV-lea, în timpul domniei regelui Boemiei, mai târziu împăratul Carol IV de Luxemburg. La 7 aprilie 1348, acesta a fondat prima universitate din Europa Centrală, astăzi Universitatea Carol. A reconstruit Praga și a refăcut vechiul pod de pe Vltava, astăzi Podul Carol (1357), și a început construcția Catedralei Sfântul Vit. În anul 1355, Carol a fost încoronat la Roma ca împărat al Sfântului Imperiu Roman, Praga devenind capitala sa.

În secolul al XVI-lea, în timpul împăratului Rudolf II, orașul a prosperat mult, aici desfășurându-și activitatea multe celebrități ale vremii. În anul 1609, împăratul Rudolf II a emis ”Carta Imperială a Împăratului”, prin care erau asigurate libertățile religioase, populația Boemiei mărindu-se progresiv.

În anul 1784, cele patru așezări creștine din zona Pragăi: Hradcany, Mala Strana, Stare Mesto și Nove Mesto au fost declarate un singur oraș, la acestea adăugându-se în anul 1850 cartierul evreiesc Josefov și Vysehradul în 1883.

În secolul XX, Praga, nefiind distrusă în cele două conflagrații mondiale, și-a păstrat moștenirea istorică intactă, fiind în prezent unul dintre cele mai vizitate orașe ale Europei, deținând multe și valoroase monumente istorice și de arhitectură, devenind și unul dintre cele mai importante centre culturale ale continentului, gazdă a multor evenimente culturale.

Sunteți bine-veniți să vizitați acest splendid oraș!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (https://danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.