Transport persoane Suceava – Lippstadt, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Suceava – Lippstadt, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Suceava – Lippstadt, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Suceava – Lippstadt, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 11:30.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Suceava – Lippstadt, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Lippstadt este un oraș din landul Renania de Nord-Westfalia, situat în valea râului Lippe. În urma unui privilegiu acordat de regele Friedrich I Barbarossa, orașul Lippe a fost fondat de în anul 1185 de către Bernhard II zur Lippe, în 1194 figurând în documente ca ”civitas nova”, iar în 1220 primind oficial ”carta de oraș”. Biserica Sf. Maria a fost consacrată în anul 1222, zece ani mai târziu apărând și sigiliul orașului. În aceeași perioadă au fost acordate privilegii pentru dezvoltarea comerțului și monedă proprie (1244), spre sfârșitul secolului orașul fiind fortificat. În secolul al XVI-lea comerțul se dezvoltase mult, în Lippe organizându-se 4 târguri anuale, care ulterior, în secolul al XVIII-lea, s-au permanentizat. Primăria a primit un local nou (1773), purtând simbolurile cu vulturii prusaci, stema și Lippstadt Rose. În anul 1830 au apărut noi rute de transport maritim (canal), feroviar și rutier, favorizând și mai mult dezvoltarea orașului. Din anul 1851 a făcut parte din provincia Westfalia.

Câteva clădiri istorice, care au străbătut vitejește veacurile, au devenit o atracție constantă pentru turiști.

Biserica Sf. Maria, unul dintre simbolurile orașului, a fost construită în stil gotic în anul 1182, cu frumoase porți din bronz ce ilustrează motive biblice și scene din viața comunității, corul fiind realizat între anii 1478-1526. Turnul de împărtășanie datează din anul 1523. Biserica deține o colecție de tablouri valoroase din secolul al XVI-lea.

Biserica Sf. Nikolaus, construită în anul 1182, mai are în structura sa doar clopotnița din secolul al XIII-lea. A fost reconstruită în stil neogotic în anul 1872.

Biserica Sf. Jakob, declarată monument istoric, apare menționată în documente în anul 1260. A fost reconstruită în anul 1836.

Mai există încă tradiționalele case ”jumătate din lemn”, care oferă imaginea atât de pitorească a secolelor XVI-XVIII, precum Casa Șerpuită (c. 1532), Casa Cocoșul de Aur (c. 1566, cu sculpturi ornamentale), clădirea Muzeului de Istorie (sec. XVII) ș.a.

Anual se desfășoară evenimente culturale tradiționale, devenite foarte populare și atractive, precum Festivalul orașului Lippstadt – în sezonul de toamnă, fiind etalată o gamă bogată și variată de produse, și Festivalul de primăvară, ce se desfășoară în centrul vechi și în piața orașului, cu manifestări distractive, muzică și tratații cu produse culinare gustoase și dulciuri. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.