Transport persoane Sovata – Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Sovata – Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Sovata – Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Sovata – Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 18:30.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Sovata – Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Lenzen este un orășel din landul Brandenburg, străbătut de râul Locknitz, afluent al fluviului Elba, care curge în sudul localității. Ținutul a fost locuit încă din secolul al VII-lea de o populație slavă și ocupat trei secole mai târziu de către armata conților Bernhard și Thietmar. Prima mențiune despre Castelul Lenzen (Lunzini) a aparut în anul 929. Spre sfârșitul secolului al XII-lea, în jurul acestuia se formase o mică așezare. În anul 1219 zona intrase în posesia margravelui Brandenburgului, peste un secol ajungând proprietatea episcopului Havelberg, iar în 1382 a lui von Quitzow. Orașul a fost fortificat (1400), în anul 1484 făcând parte din Electoratul de Brandenburg. După anul 1648, Lenzen devenise un important nod de transport poștal pe ruta Berlin-Hamburg.

În secolele următoare (XVI-XVIII), Lenzen a suferit numeroase distrugeri provocate de incendii, dar și pierderi materiale și umane în urma conflictelor armate, situație repetată și în secolul al XX-lea. Lenzen a devenit membru al grupului de lucru ”Orașe cu miezuri istorice” din landul Brandenburg, începând cu anul 1995 orașul vechi intrând într-un proces de renovare. Multe dintre clădirile istorice au fost distruse, dar unele au reușit să străbată veacurile și să stârnească interesul printr-o arhitectură deosebită și atractivă pentru turiști.

Actuala Primărie, ridicată în anul 1713 pe locul clădirilor anterioare, dispărute în incendiile din 1558, 1652 și 1703, are o imagine plăcută, turnul fiind decorat cu un ceas care indică doar orele.

Turnul Blunt a fost construit din cărămizi, făcând inițial parte din zidurile de apărare ale orașului. După anul 1700 acestea au dispărut, rămânând doar turnul care străjuia poarta de percepere a taxelor vamale.

Piatra de hotar prusacă, construită la începutul secolului al XIX-lea, era un punct de întâlnire pentru ratele poștale.

Castelul Lenzen, construit în secolul al X-lea, a fost extins în perioada barocă, turnul de veghe (c. 1200) având înălțimea de 24 m. O imagine interesantă și plăcută o oferă grupul de statui din bronz amplasat pe aleea de la intrare și creat de artistul Bernd Streiter, acestea ilustrând personaje și evenimente cunoscute din istoria locală.

Biserica Sf. Ecaterina, clădită din cărămidă în stil gotic, a fost finalizată spre sfârșitul anului 1760. Altarul din lemn datează din anul 1652, coloanele și picturile ilustrând Cina cea de Taină și Judecate de Apoi. Amvonul are ornamente rococo sculptate în anul 1759, iar fontul de botez din bronz este împodobit cu sculpturi ce reprezintă pe Sf. Ecaterina și datează din 1486. Epitafurile și pietrele funerare ale personalităților din secolele XVI-XVIII sunt împodobite cu medalioane pictate.

O plimbare prin frumosul orășel vă va oferi cu siguranță bucuria vizitării altor locuri interesante! Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.