Transport persoane Sovata – Leeds, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Sovata – Leeds, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Sovata – Leeds, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Transport Simeria – Ipswich, Romania – Anglia in fiecare zi de la ora * 16:00 din statie.

Cu Danytur prin Anglia ! Firma de transport internaţional de persoane şi coletărie Danytur asigură transmiterea coletelor dv. pe ruta România-Anglia şi retur, dispune de vehicule moderne şi conducători auto profesionişti, garantând cele mai bune condiţii şi siguranţă deplină până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă coletele pe traseul stabilit, respectându-le integritatea, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Popasul din această după-amiază ne-a introdus în atmosfera unui mare oraş din ţinutul West Yorkshire, Leeds, situat pe malurile râului Aire. Prima atestare documentară datează din Evul Mediu, în jurul anului 1207 acesta fiind un târg important, mai ales în perioada Tudorilor, când comerţul cu lână şi haine din lână a devenit înfloritor. Dezvoltarea economică a luat avânt în sec. al XIX-lea, odată cu deschiderea canalului Leeds-Liverpool în anul 1816 şi a căii ferate în 1848. În această perioadă au fost construite multe clădiri cu o arhitectură impresionantă, unele ajungând până în zilele noaste, devenind atracţii turistice:

 

transport persoane Romania Anglia

 

Catedrala Sf. Ana este principalul lăcaş de cult romano-catolic din oraş, fiind şi sediul Eparhiei din Leeds şi a Episcopului. Catedrala actuală, construită de arhitectul John Henry Eastwood în anul 1904 este de inspiraţie gotică, fiind amplasată pe locul unde între anii 1878-1900 a existat o altă catedrală. Clădirea este construită din piatră de Weldon şi ornamentată cu piatră de Ketton. În estul edificiului se află mici turnuri gotice.

Mănăstirea Kirkstall este reprezentată de fapt de ruinele unei foste mănăstiri cisterciene, situată într-un parc public, pe malul râului Aire. Ruinele au fost pictate de J.M.W. Turner, Thomas Girtin şi John Sell Cotman. În prezent aceasta este declarată monument istoric. Împrejurimile abaţiei sunt utilizate pentru evenimente ocazionale, precum Festivalul anual Kirkstall şi concertele în aer liber Kirkstall Fantasia.

Biserica Sf. Ioan este cea mai veche biserică anglicană din Leeds. Aceasta a fost construită între anii 1632-1634. Biserica, construită de John Harrison, are o arhitectură deosebită, cu influenţa laudiene şi puritane, decoraţiunile având motive florale, chipuri, inimi, animale, iar mobilierul este unic.

Muzeul Naţional de Arme şi Armuri deţine o colecţie valoroasă de peste 8500 de exponate, ilustrând evoluţia armelor şi arta războiului din istoria timpurie şi până în sec. XX. De asemenea, este prezentată istoria şi evoluţia vânătorii din timpurile preistorice şi până în zilele noastre. Foarte interesant şi instructiv, atât pentru specialişti, cât şi pentru profani ! Sunteţi bine-veniţi să vizitaţi acest muzeu !

Firma de transport persoane şi coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.