Transport persoane Slimber – Aachen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Slimber – Aachen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Slimber – Aachen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Slimber – Aachen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 17:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Slimber – Aachen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Aachen sau Bad Aachen este un oraș-stațiune din landul Renania de Nord-Westfalia, situat pe râul Wurm. Ținutul a fost locuit în timpurile mai vechi de către celți, apoi de către romani, izvoarele sale minerale calde fiind foarte prețuite. Conform legendei, stațiunea balneară Aqual Granni a fost fondată de către Grenus, în timpul împăratului Hadrian, cca 124 d.Hr. Romanii au construit două complexe spa, băi, templul Vernenum și două fântâni. După retragerea romanilor din zonă, ținutul a fost ocupat de către franci. Regele francilor, Pepin cel Scurt, a construit în anul 765 un castel-reședință în oraș (documentat după manuscrisul Aquis villa). Urmașul său, Carol cel Mare, a construit aici un palat (790-814) și o capelă (796-798), după planurile arhitectului Odo din Metz. Carol cel Mare a petrecut aici mult timp, Aachen devenind curtea și centrul politic al imperiului. Între anii 936-1531, la Aachen au fost încoronați regii germani ca împărați ai Sfântului Imperiu Roman. La ordinul împăratului Frederick Barbarossa, între anii 1172-1176, au fost fortificate zidurile orașului. Aachen a rămas un oraș imperial liber, locuitorii săi ocupându-se mult timp de comerțul cu lână. Tot aici s-au creat multe manuscrise istorice, texte patristice și texte vechi valoroase.

Secolele XVI-XVII au fost nefaste pentru oraș, războaiele religioase și incendiile ducând la distrugerea clădirilor, refăcute ulterior în stil baroc. În anul 1794 Aachen și-a pierdut statutul de oraș imperial liber.

Industrializarea și racordarea la rețeaua feroviară au facilitat dezvoltarea orașului în secolul al XIX-lea, economia bazându-se pe producția de locomotive, cărucioare feroviare, fier, butoane, tutun, mărfuri din lână și articole din mătase.

Distrus în mare parte de conflagrațiile secolului al XX-lea, orașul Aachen s-a refăcut, transformându-se într-un centru tehnologic, Universitatea RWTH Aachen (înf.1870) fiind specializată în inginerie electrică și mecanică, științe informatice, fizică și chimie.

Printre clădirile de mare importanță istorică din Aachen este Catedrala, a cărei construcție a început în anul 796, inițial sub forma unei capele în stil carolingian, cu ziduri din marmură și cupolă. A fost extinsă în secolele următoare, în secolul al XIV-lea adăugându-i-se elemente gotice, corul la începutul secolului al XV-lea și o nouă boltă în anul 1656. Carol cel Mare, decedat în anul 814, a fost canonizat în 1165 la dorința lui Frederick Barbarossa, capela devenind ulterior loc de pelerinaj. Tot aici a fost înmormântat și împăratul Otto III, decedat în anul 1002. În catedrală se află Tronul lui Carol cel Mare, Candelabrul de cupolă donat de Frederick Barbarossa, Evangheliile lui Otto III și alte obiecte liturgice importante. Catedrala din Aachen a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO (1978).

Primăria din Aachen a fost construită la începutul secolului al XIV-lea, în stil gotic, utilizând fosta sală de audiențe a palatului (datată sec. IX), Turnul Granus datând din vremea lui Carol cel Mare. Sala de coronament deține 5 fresce ale artistului Alfred Rethel, care prezintă scene din viața lui Carol cel Mare. Anual, aici se acordă Premiul Carol cel Mare pentru activități dedicate integrării europene.

Grashaus, fostă clădire a primăriei și arhivă a orașului, este una dintre cele mai vechi construcții laice din Aachen. Avea fațada primăriei din 1267, refăcută în anul 1886. A servit și ca judecătorie și închisoare.

Din fortificațiile medievale ale orașului mai există încă două porți – Ponttor și Marschiertor (poarta poștală), dar și cinci turnuri, unele utilizate drept locuință. O plimbare prin oraș vă poate dezvălui și alte locuri interesante ! Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.