Transport persoane Sighisoara – Bielefeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Sighisoara – Bielefeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Sighisoara – Bielefeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Sighisoara – Bielefeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 15:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Sighisoara – Bielefeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Bielefeld este un frumos oraș din landul Bavaria, situat în nord-vestul pădurii Teutoburg. A fost fondat în anul 1214 de către contele Hermann IV von Ravensberg cu scopul de a supraveghea un drum de acces prin pădurea Teutoburg. Castelul Sparrenburg, construit în mijlocul orașului medieval, există și în prezent. În secolul al XV-lea, Bielefeld a devenit membru al Ligii Hanseatice, fiind cunoscut ulterior pentru comerțul cu lenjerie. Dar orașul a devenit mai prosper abia în secolul al XIX-lea, când a început procesul de industrializare. Racordarea la rețeaua feroviară s-a realizat în anul 1849, prima moară de filare a apărut în 1851, Fabrica Ravensberg s-a înființat în 1857, iar lucrările în metal au început în 1860. Compania de reparații de mașini de cusut Bielefeld înființată în anul 1867 există și în prezent cu numele Durkopp Adler AG. Actualmente, economia orașului este susținută de industria alimentară, aparatură diversă, industria IT și industrii grele.

Castelul Sparrenburg, simbol al orașului Bielefeld, este o fortăreață construită între anii 1240-1250 din ordinul contelui Ludwig von Ravensberg, turnul acestuia având înălțimea de 37 m. Este o atracție turistică constantă.

O altă clădire istorică est Biserica Sf. Nicolae din orașul vechi, construită în anul 1236 de către episcopul de Paderborn, extinsă la începutul secolului al XIV-lea și reconstruită ulterior. În interior se află un altar sculptat la Anvers, decorat cu 250 de figuri. Muzeul din incintă ilustrează istoria bisericii până la Al Doilea Război Mondial.

Biserica Sf. Maria din orașul nou, construită între anii 1293-1512, este cea mai mare biserică din oraș. Clădită în stil gotic, are înălțimea de 78 m. Altarul bisericii, datat 1400, este o capodoperă de artă medievală germană.

O instituție culturală de prestigiu a orașului Bielefeld este Muzeul de Artă modernă și contemporană, inițiat în anul 1950 de Rudolf August Oetker, care a donat o colecție de artă, extinsă apoi prin achiziții ale orașului. Colecția muzeului cuprinde valoroase opere de artă ce ilustrează curentul expresionist, sculptură internațională și artă contemporană: Pablo Picasso, Max Beckmann, grupul Blaue Reiter, Laszlo Moholy-Nagy și Oskar Schlemmer, dar și opere de artă din anii 1970/80. În grădina muzeului se află prețioase lucrări de sculptură de Auguste Rodin, Henry Moore, Richard Serra, Olafur Eliasson ș.a. Expoziții temporare tematice completează colecția. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.