Transport persoane Sighisoara – Bad Liebenwerda, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Sighisoara – Bad Liebenwerda, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Sighisoara – Bad Liebenwerda, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Sighisoara – Bad Liebenwerda, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:30 din statie.

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Sighisoara – Bad Liebenwerda, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Bad Liebenwerda este un oraș din landul Brandenburg, situat pe râul Elster-ul Negru, afluent al Elbei. Prima mențiune a așezării apare în anul 1231 cu forma ”Lieven Will”, variind până în 1550 la forma ”Libenwerda”, aceasta având și calitatea de parohie. Castelul situat pe insula Ester exista în jurul anului 1207, în prezent stând mărturie turnul înalt de 31,5 m, numit Lubwartturm, precum și Kreismuseum, o altă fostă componentă a castelului. În anul 1442, văduva electorului Albrecht III von Sachsen-Wittemberg și-s stabilit reședința la castel, renovând și extinzând clădirea. Peste mai mult de un veac, între anii 1568-1579, electorul August și soția sa, Anna, au refăcut castelul în stil renascentist, dar în secolele XVII – XVIII incendii devastatoare l-au distrus și nu a mai fost renovat până în secolul al XX-lea.

Orașul Liebenwerda a fost descris în anul 1304 ca ”nostre civitate Lievenwerde”, într-un document al ducelui elector Rudolf II. Biserica Sf. Nicolae, Capela Sf. Cruci, altarul Fecioarei Maria și alte capele cu relicve deveniseră loc de pelerinaj în secolele XIV-XV, acesta având un rol important în economia orașului. La sfârșitul secolului al XIV-lea, orașul devenise proprietatea ducilor de Saxonia. În secolul al XVI-lea s-a extins, iar în secolul următor avea deja propria monetărie. Următoarele două secole au fost însă nefaste pentru locuitori, orașul fiind devastat de război, incendii și ciumă. Abia la începutul secolului al XIX-lea situația orașului a început să se normalizeze. Îndeletnicirile de-a lungul secolelor au fost agricultura, comerțul și meșteșugurile, în ultima perioadă înființându-se fabrici de bere și țesătorii de lână. Tot în secolul al XIX-lea au apărut și clinicile spa, parcul balnear cu monumentul regelui Friedrich Wilhelm III, iar mai târziu și clinicile specializate – Fontana (centru de reabilitare pentru afecțiuni ale aparatului locomotor), Epikur (reabilitare și îngrijire medicală) și Spa Wonnemar (2004, cu piscină de agrement și sport, tobogan, piscină cu valuri, saună, sală de fitness și club de sănătate).

Dintre obiectivele turistice ale stațiunii, Biserica Sf. Nikolai și Kreismuseum sunt de neocolit.

Biserica Sf. Nikolai apare documentată în anul 1376. Un incendiu din 1490 a dus la distrugerea acesteia, regele Friedrich III susținând reconstrucția acesteia, realizată între anii 1513-1515, în stil gotic târziu. O altă consacrare s-a făcut în anul 1655. În a doua jumătate a secolului al XIX-lea s-au făcut schimbări în interior, impunându-se stilul neogotic. Fontul de botez din gresie datează din anul 1671, iar crucifixul din secolele XVI-XVII.

Kreismuseum Bad Liebenwerda deține o colecție valoroasă de exponate care prezintă originile poporului german, o colecție de teatre de păpuși ambulante, dar prezintă și expoziții temporare cu tematică istorică sau culturală.

Bad Liebenwerda este un oraș plăcut, atractiv și prietenos. Sunteți bine-veniți!

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Bilet autocar Romania Germania

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.