Transport persoane Sibot – Sunderland, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Sibot – Sunderland, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Sibot – Sunderland, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Transport Sibot – Sunderland, Romania – Anglia in fiecare zi de la ora * 16:00 din statie.

Cu Danytur prin Anglia ! Firma de transport internaţional de persoane şi coletărie Danytur asigură transmiterea coletelor dv. pe ruta România-Anglia şi retur, dispune de autocare moderne şi conducători auto profesionişti, garantând cele mai bune condiţii şi siguranţă deplină până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă coletele pe traseul stabilit, respectându-le integritatea, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Astăzi am poposit într-unul dintre frumoasele oraşe industriale din comitatul Tyne and Wear, în regiunea North East England, Sunderland, considerat cel mai mare dintre centrele de construcţii navale ale lumii. Are o plajă splendidă şi multe obiective turistice istorice şi de artă, purtătoare ale moştenirii de veacuri ale înaintaşilor, încă de pe vremea cuceririi normande:

 

transport persoane Romania Anglia

 

Castelul Hylton este un un castel ruinat, construit iniţial din lemn în anul 1072 de către familia Hilton, şi reconstruit din piatră între anii 1376-1435 de către Sir William Hylton. A fost din nou reclădit în sec. al XVIII-lea, rămânând sediul familiei până în anul 1746. Pe faţada de vest se află embleme heraldice, existente încă de la construirea iniţială a castelului. Astăzi clădirea este deţinută de British Heritage, fiind considerată monument istoric, intenţionându-se introducerea sa în circuitul public.

Biserica Sf. Petru este o biserică parohială construită între anii 674-750, după proiectul lui Benedict Biscop. Turnul a fost adăugat înainte de sec. al XI-lea, iar clădirea bisericii s-a reconstruit în sec. al XIV-lea.

Muzeul Sunderland şi Grădinile de iarnă, des vizitate de turişti de toate vârstele, oferă informaţii şi atracţii deosebite. Muzeul Sunderland deţine colecţii ce datează din 1846. Un personaj celebru este leul Wallace, care în sec. al XIX-lea făcea parte dintr-un atractiv spectacol cu animale al unei trupe aflată în oraş. A rămas în localitate şi a devenit unul dintre cele mai îndrăgite exponate ale muzeului. Muzeul din Sunderland ilustrează cu ajutorul colecţiilor sale diversificate istoria oraşului. Un alt exponat este prima maşină Nissan, care a lansat linia de producţie la fabrica din oraş în anul 1986. Se mai pot vedea exponate ce ilustrează producţia de nave, sticlă şi ceramică, perioada anglo-saxonă ş.a. Galeria de artă deţine lucrări ale lui L.S. Lowry, care a trăit o perioadă în localitate. În Grădinile de iarnă se află peste 2000 de specii de plante.

Muzeul motoarelor Ryhope se bazează pe staţia de pompare Ryhope, construită în anul 1868 pentru a furniza apă oraşului. După 100 de ani de funcţionare, staţia a fost închisă, iar muzeul considerat în prezent unul dintre monumentele industriale importante din nord-estul Angliei.

Muzeul de Nord-Est sau Muzeul Mării şi Aerului (NELSAM) este un muzeu de aviaţie care se află pe locul fostului aeroport RAU Usworth şi deţine cea mai mare colecţie de aviaţie din zonă, cu 30 de aeronave şi o colecţie de motoare aero. Mai există printre exponate şi arme, vehicule şi alte obiecte istorice.

Centrul Naţional de Sticlă aparţine de Universitatea din Sunderland şi este finanţat de Consiliul Artelor. Este construit din sticlă şi oţel, deţinând un muzeu dedicat istoriei sticlei şi multe galerii cu expoziţii temporare. Centrul găzduieşte Departamentul de Sticlă şi Ceramică al Universităţii din Sunderland, Institutul de Cercetare Internaţională a Sticlei şi Centrul de Cercetare Ceramică pentru Artă.

Minunata plajă de la Sunderland urmează să o descoperiţi ! Sunteţi bine-veniţi !

Firma de transport persoane şi coletărie distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


One thought on “Transport persoane Sibot – Sunderland, Romania – Anglia cu autocar, microbuz”

  1. Lucia bartha says:

    Buna locuiesc in Darlington și as merge in BaiaMare cu fetele mele pe 20 dec și sa ne întoarcem pe 5 ian . Cât ne ar costa dacă ne ați duce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.