Transport persoane Sibot – Bad Lauterberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Sibot – Bad Lauterberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Sibot – Bad Lauterberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Sighisoara – Bad Liebenwerda, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:30 din statie.

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Sibot – Bad Lauterberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Bad Lauterberg im Harz este un oraș balnear din landul Saxonia. Prima atestare documentară a Castelului Lutterberg, construit în anul 1183 de către contele Siegebodo, apare în anul 1202. Ultimul conte proprietar al castelului a fost Heidenreich III, decedat în 1398, cavalerul Hans von Minningerode ocupându-l apoi timp de 4 ani, după care a trecut în stăpânirea contelui von Hohnstein. În anul 1415 castelul a fost distrus în urma unui conflict între ducele von Grubenhagen și conții von Hohnstein.

În secolele XVI-XVII așezarea Lutterdorf, aflată la poalele Muntelui Haufsberg, s-a mărit odată cu exploatarea minieră. La începutul secolului al XVIII-lea s-au construit o turnătorie de cupru, fabrici de fierărie, de turnătorie și furnal, în secolul următor înființându-se fabricile de perii, mobilier, mașini-unelte și prelucrarea oțelului. Industria actuală mai adaugă pe listă și Exide (baterii pentru camioane industriale, automobile și submarine), Deutsche Baryt-Industrie, Rudolf Alberti GmbH&Co. KG (produse grele pentru industria vopselelor, a industriei de materiale plastice și a cauciucului), Hemeyer Verpackungen, Petrusky Stahlbau, Kunsstoff-Frohlich, Finstral, Wistoba Brush Factory ș.a. Tot în secolul al XIX-lea dr. Ernst Ritscher a înființat un sanatoriu de sănătate, mai târziu apărând și parcul spa, iar în 1926 introducându-se și terapia Kneipp. În 1929 Bad Lauterberg a primit drepturi de oraș, în 1979 a fost desemnat Kneipp spa, ulterior, în 1968, Kneipp spa fiind oficial recunoscut de către stat.

Strada principală se află în orașul vechi, unde mai există încă și acum vestitele case jumătate din lemn, construite în secolele XVI-XVII. Biserica Sf. Andrei a fost inițial doar o capelă. În anul 1571 s-a construit o biserică nouă, distrusă în incendiile din 1641 și din 1667, refăcută în 1732 și renovată în 1736. În 1912 a fost demolată și reconstruită din piatră, cu interiorul pictat și inaugurată în 1913. Altarul datează din 1667, iar amvonul din 1736.

Castelul cu telecabină Bad Lauterberg a fost inaugurat în anul 1954. Se află situat în Harz Upper în Parcul Natural Harz, traseul străbătut fiind de 440 m, iar diferența de înălțime de 111 m. Stația de vale se află în centrul orașului, iar pe munte se admiră priveliștea de la un restaurant cu terasă.

Kurpark Bad Lauterberg sau parcul spa, vechi de 130 de ani, are o dimensiune impresionantă și este traversat de multe alei, copacii săi având o vârstă venerabilă. Locurile de joacă, terenurile de tenis, minigolf și pavilionul de concerte sunt la dispoziția amatorilor. Sunteți bine-veniți!

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Bilet autocar Romania Germania

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.