Transport persoane Sibiu – Trebic, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Sibiu – Trebic, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Sibiu – Trebic, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Sibiu – Trebic cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 18:30 din statia de langa gara.

Cu Danytur prin Cehia! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Trebic, oraș industrial situat în sudul Cehiei, pe râul Jihlava, ne-a oferit, într-un popas de o zi, posibilitatea cunoașterii a două obiective turistice înscrise din anul 2003 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO: Bazilica Sf. Procopius și Cartierul Evreiesc.

 

Curse de transport persoane România Cehia și Cehia România

 

În centrul orașului mai există încă urme ale arhitecturii gotice și renascentiste, multe clădiri fiind frumos decorate și atrăgând constant privirile turiștilor. Casa Neagră, care datează din anul 1637, deține o interesantă descriere alegorică a virtuții.

Bazilica Sf. Procopius a fost construită în secolul al XIII-lea, din gresie, pe locul unei foste mănăstiri benedictine, fiind o reprezentantă a stilului arhitectonic de tranziție romanesc-gotic. Se mai păstrează, parțial, o serie de picturi murale datând din secolul al XIII-lea. Actualmente, o parte din mănăstire, transformată în palat, găzduiește Muzeul Moraviei de Vest, deținând colecții originale, precum cea de pătuțuri pentru copii.

Cartierul Evreiesc cuprinde 123 de case, bine conservate, o primărie, două sinagogi, o școală, un spital și un cămin pentru săraci. Din 1500 de locuitori evrei, câți erau în anul 1890, și doar 300 în anul 1930, astăzi nu mai există nici măcar unul, casele fiind locuite de alți cetățeni. În sinagoga nouă funcționează un centru de informare.

Cimitirul Evreiesc este o zonă aparte, unde, printre aleile îngropate în frunze veștede, pietrele funerare din partea mai veche, datând din secolul al XVII-lea și scrise în limba ebraică, alternează cu partea mai nouă, unde crucile sunt însemnate în limba germană, ultima datând din anul 1953.

Un orășel plăcut care merită vizitat! Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet https://danytur.ro.

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.