Transport persoane Sibiu – Scheer, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Sibiu – Scheer, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Sibiu – Scheer, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Sibiu – Scheer, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie de la gara ora 18:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Sibiu – Scheer, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Scheer este un orășel plăcut din landul Beden-Wurttemberg, situat într-o zonă împădurită și străbătut de fluviul Dunărea. Ținutul a fost locuit de romani între anii 400 î.Hr. și 395 d.Hr., fiind apoi ocupat de către franci. În timpul împăratului Frederick Barbarossa, contele palatin Hogo von Tubingen a devenit proprietar al așezării Scheer (1181). După trei secole, în anul 1480, ajungând în posesia contelui Andreas von Sonnenberg, acesta a demolat în 1485 castelul medieval și a construit altul, finalizat în 1496. În anul 1505 au fost consacrate capela castelului și Biserica Sf. Nicolae. A urmat o nouă perioadă de schimbări, în 1838 fiind construită o nouă primărie, o stație de telegraf și un oficiu poștal, în 1870 orașul fiind conectat și la rețeaua feroviară.

Drintre clădirile istorice ale micului oraș, Castelul Scheer, construit de contele Andreas von Sonnenberg în secolul al XV-lea, în stil renascentist, este cel mai valoros. În secolul al XVI-lea a fost extins, ulterior fiind creată și grădina în stil peisagistic englez. În anul 1785, contele Joseph Wilhelm von Waldburg a vîndut ținutul Scheer și castelul prințului Karl Anselm von Thurn und Taxis, care l-a deținut până în 1967.

O altă clădire istorică, Castelul Bartelstein, își are originile în secolele XI-XII, fiind construit pe o stâncă situată pe malul stâng al Dunării. Primul proprietar cunoscut al castelului a fost cavalerul Ortolf von Bartelstein. Al doilea castel a fost construit în anul 1589 și distrus în timpul Războiului de Treizeci de Ani, actualul castel fiind construit pe fundațiile sale. În secolul al XVIII-lea a servit ca închisoare. A fost refăcut în totalitate la începutul secolului al XX-lea, având și apartamente de vacanță.

Biserica Sf. Nicolae este un frumos lăcaș de cult clădit în secolul al XIV-lea și refăcut în stil rococo în secolul al XVIII-lea. Deține în interior relicva Sf. Wunibald și un epitaf din gresie. Sculpturile sunt opera artistului Joseph Anton Feuchtmayer, iar frescele au fost create de pictorul Joseph Esperlin (sec. XVIII). Diorama îl prezintă pe Iisus Hristos rugându-se în Grădina Ghetsimani.

Capela Loreto a fost construită între anii 1628-1631, fondator fiind contele Wilhelm Heinrich von Waldburg. Clopotul turnat la Constace datează din 1642. În secolul al XX-lea s-a făcut o renovare completă, iar sculptorul Mayer din Saulgau a creat un altar nou. Pe fațada exterioară se află cele trei steme ale fondatorului și ale celor două soții ale sale.

Fruchtkasten, monument cultural protejat, fostă proprietate a familiei von Thurn und Taxis, a fost o clădire ridicată în anul 1659 de către contele Waldburg-Scheer, inițial cu scop de reședință, dar nu a mai fost finalizată. A servit ca depozit de fructe între secolele XVIII-XIX, apoi ca fabrică de bere, iar în secolul al XX-lea ca depozit.

O plimbare romantică pe malul Dunării sau printre bătrânii copaci din pădurea alăturată poate fi foarte reconfortantă! Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.