Transport persoane Sibiu – Groningen, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Sibiu – Groningen, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Sibiu – Groningen, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Transport Sibiu – Groningen, Romania – Olanda in fiecare zi de la ora * 16:00 din statie.

Cu Danytur prin Olanda ! Firma de transport internaţional de persoane şi coletărie Danytur asigură transmiterea coletelor dv. pe ruta România-Olanda şi retur, dispune de vehicule moderne şi conducători auto profesionişti, garantând cele mai bune condiţii şi siguranţă deplină până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă coletele pe traseul stabilit, respectându-le integritatea, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

 

transport persoane Romania Olanda

 

Popasul nostru de după-amiază ne-a surprins în cel mai nordic oraş al Olandei, Groningen, reşedinţa provinciei cu acelaşi nume. Cel mai vechi document care atestă existenţa oraşului datează din anul 1040, dar ţinutul a fost locuit cu foarte mult timp înainte. Între sec. XIII-XV, Groningen era deja un centru comercial important, oraşul fiind acum şi împrejmuit de ziduri. În această perioadă s-au construit biserica Sf. Martin şi Turnul Martini, iar în 1614 s-a înfiinţat Universitatea din Groningen, iniţial având ca scop educaţia religioasă. A fost mai întâi supus episcopului de Utrecht, din anul 1536 a aparţinut lui Carol Quintul, în 1579 a aderat la Uniunea de la Utrecht, fiind apoi recucerit de spanioli. În anul 1594 ajunge din nou sub autoritatea lui Mauriciu de Nassau.

În timpul Bătăliei de la Groningen, din aprilie 1945, o parte din oraş şi piaţa principală, Grote Markt, au fost distruse de bombardamente, dar importantele clădiri istorice nu au fost afectate.

Biserica Sf. Martin, cel mai vechi lăcaş de cult din Groningen, datează din anul 1225. A fost extinsă în sec. XV-XVI. În incintă se află picturi murale bine păstrate, iar bolta sa gotică de culoare albastră este stropită cu picături aurii, creându-se o impresie deosebită.

Turnul Martini, construit din gresie de Bentheimer în a doua parte a sec. XV-lea, este cel mai înalt din oraş, având 97 m, 6 niveluri, iar în vârf o giruetă reprezentând un cal şi un carillon.

Grădinile Prinsenhof (Grădinile Prinţului) se află în spatele clădirii Prinsenhof, datează din anul 1626 şi sunt construite în stil renascentist, cu un ceas solar deasupra porţii de la intrare, datând din 1731.

Primăria, o clădire cu o vechime de peste 200 de ani, construită în stil clasic şi neoclasic olandez, este situată în piaţa Grote Markt.

Muzeul Groningen se află amplasat într-o clădire modernă, proiectată de arhitectul italian Alessandro Medini. Colecţiile sale cuprind vestigii descoperite cu prilejul cercetărilor geologice şi arheologice din ţinut, colecţii de artă veche şi modernă, porţelanuri din Extremul Orient.

Sunteţi bine-veniţi să ne însoţiţi în plimbările de toamnă prin Olanda !

Firma de transport persoane şi coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.