Transport persoane Sibiu – Fellbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Sibiu – Fellbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Sibiu – Fellbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Sibiu – Fellbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 18:30.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Sibiu – Fellbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Fellbach este un oraș plăcut din landul Baden-Wurttemberg. A fost atestat documentar în anul 1121 cu numele Velbach, denumirea variind apoi de la Velebach în 1357 la Fehlbach în 1800. În anul 1291 era proprietatea conților von Wurttemberg. Abia în 1811 a primit drepturi de piață, iar în 1861 s-a conectat la rețeaua feroviară, localitatea dezvoltându-se mai mult. I s-a acordat statutul de oraș în anul 1933. Fellbach este un oraș preponderent viticol, fiind situat într-o zonă agricolă fertilă.

Istoria orașului este prezentată într-un muzeu deschis în anul 1977, clădirea acestuia fiind ”pe jumătate din lemn” și datată 1680. În anul 2014 a fost nominalizat pentru premiul Muzeul European al Anului.

Crucea Roșie Radio și Muzeul de Telecomunicații dispun de o colecție variată de exponate precum: echipamente radio, Crucea Roșie, pompieri, poliție, servicii de urgență și agenții de ajutor tehnic.

O zonă mai veche, dar și mai pitorească a orașului, este dominată de casele specifice secolelor XVI-XVIII – ”pe jumătate din lemn”. Partea mai nouă are clădiri în stil istoricist, Art Nouveau și industrial, cu clădiri din beton, astfel că aspectul este eclectic. Dintre clădirile mai vechi, se remarcă Biserica Luterană, finalizată în anul 1518 ca Sf. Gallus, cu ziduri fortificate, demolate în secolul al XIX-lea. Turnul bisericii, construit între anii 1519-1528, a fost refăcut în stil neogotic în 1884, biserica fiind renovată complet între anii 1969-1971.

Biserica protestantă Sf. Dionysius și Barbara a fost inițial o capelă, turnul fiind modificat în secolul al XII-lea, altă parte din clădirea bisericii datând din secolul al XVI-lea. În zona corului se află picturi murale din anii 1470/1480. O placă memorială amintește de renumitul teolog Ferdinand Christian Baur, născut în localitate.

Primăria veche a fost construită în secolul al XVI-lea și extinsă de-a lungul timpului. În prezent găzduiește secția de poliție locală.

Presa de vin, construită în anul 1906, este o clădire originală, cu un acoperiș filigranat din lemn ce acoperă un spațiu de mari dimensiuni, astăzi utilizat ca expoziție și sală de lectură.

Multe evenimente culturale tradiționale înviorează atmosfera orașului, atrăgând artiști, amatori de distracție și turiști: Festivitatea de atribuire a Premiului în literatură MORIKE (martie, la 3 ani); Festivitatea de acordare a Premiului Hansel Mieth în Fellbach City Hall; Fellbacher Hopf (aprilie); Festivalul Mayfest (mai); Triennale Small Plastic în Alte Kelter – forum internațional pentru sculptură în format mic (vara, la 3 ani); Vara Culturală Europeană (la 3 ani); Fellbacher Open Air Cinema (iulie); Festivalul Rebstock – festival muzical în aer liber (la 2 ani); Fellbacher Herbst – Festivalul Vinului (oct.); Piața de Crăciun (dec. ).

Traseele de drumeții și distracții spre Muntele Kernen sunt foarte atractive și populare în timpul verii, fiind bine amenajate pentru doritori. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.