Transport persoane Sercaia – Schmolln, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Sercaia – Schmolln, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Sercaia – Schmolln, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Sercaia – Schmolln, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 17:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Sercaia – Schmolln, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Schmolln, un mic popas pe traseul călătoriei noastre, este un oraș din landul Turingia, situat pe valea râului Sprotte. Este un ținut frumos, locuit cândva, prin secolul al VII-lea, de către o populație slavă. În anul 1066 a apărut într-un document o mențiune legată de o mănăstire benedictină numită ””abbatia zmulna”. Biserica Sf. Maria, cunoscut loc de pelerinaj german între secolele XIII-XVI, a fost distrusă în timpul războiului țărănesc din 1525. În jurul acesteia și a castelului s-a dezvoltat o așezare, care a primit statut de oraș între anii 1324-1329. Orașul a fost fortificat, cuprinzând între zidurile sale biserica, precum și alte clădiri medievale. Mănăstirea și moșiile se aflau în acea perioadă sub dominația lui Heinrich Reuss von Plauen, trecând la începutul secolului al XV-lea sub conducerea Casei de Wettin.

Din secolul al XVI-lea până în secolul al XIX-lea a făcut parte din Ducatul Saxoniei, intrând apoi în componența statului Turingia. A suferit în această perioadă multe distrugeri provocate de incendii, conflicte armate și epidemia de ciumă. În secolul al XIX-lea orașul a început să se dezvolte, economia sa bazându-se pe mica industrie a țesăturilor, în special a țesăturilor din in. În anul 1850 s-a înființat banca de economii, iar în 1863 s-au pus bazele unei fabrici de butoane. Conexiunea la rețeaua feroviară din 1865 a facilitat transporturile și a înviorat comerțul. La începutul secolului al XX-lea existau 29 de fabrici de butoane, filaturi, fabrici de prelucrare a textilelor și pieilor, de mașini-unelte, țigări, carton și jucării. Spre sfârșitul secolului al XX-lea nu mai rămăseseră decât o fabrică de butoane, o fabrică de textile, industrie alimentară, de mașini-unelte și prelucrarea maselor plastice.

Clădirile istorice, salvate din incendiul devastator din anul 1772 sau reconstruite, cu stiluri arhitectonice variate și atractive, creează o imagine plăcută și interesantă. Una dintre aceste clădiri valoroase este Biserica Sf. Nicolae. Aceasta a fost construită în secolul al XV-lea și distrusă în incendiul uriaș din anul 1772. A fost reconstruită în anul 1773 în stil gotic. Orga sa a fost realizată de maestrul Jemlich din Dresda în anul 1917 și restaurată în 2010. În interior se află două reprezentări artistice – Pieta și Madonna. Arhiva bisericii, salvată din incendiu, deține prețioase lucrări de muzică medievală.

O plimbare prin acest plăcut oraș poate fi reconfortantă și interesantă, descoperind noi locuri plăcute și atractive. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.