Transport persoane Sebes – Dortmund, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Sebes – Dortmund, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Sebes – Dortmund, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Sebes – Dortmund, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 14:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Sebes – Dortmund, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Dortmund, un nou popas din landul Renania de Nord-Westfalia, este un frumos oraș situat pe râurile Emscher și Ruhr, un important centru administrativ, economic și cultural. Prima atestare documentară a unei așezări cu numele Throtmanni datează din anul 882. La începutul secolului al XI-lea, două evenimente importante i-au marcat evoluția: Sinodul ecleziastic din anul 1005 și Dieta imperială din 1016. În urma unui puternic incendiu, împăratul Frederick I Barbarossa a reconstruit orașul în anul 1152, stabilind aici o reședință temporară. Între anii 1170-1200 a fost construită Biserica Sf. Maria, iar între 1250-1270 Biserica Sf. Reinold, care au străbătut veacurile până în zilele noastre, aceasta din urmă fiind declarată monument istoric. În anul 1293 Dortmund a devenit oraș liber imperial, căpătând și unele privilegii. A fost membru al Ligii Hanseatice, iar în secolul al XV-lea a devenit capitala Cercului Rin-Westphalia. În anul 1320 era cunoscut sub numele Dorpmunde.

Dortmund s-a dezvoltat ca un centru de producere a cărbunelui, oțelului și berii, trecând peste secole la tehnologia biomedicală, a micro sistemelor și serviciilor. Deși distrus în raidurile aeriene ale Marii Conflagrații a secolului al XX-lea, orașul a fost reconstruit după război, câteva dintre clădirile istorice mai importante fiind renovate sau refăcute cu acuratețe, bucurându-ne din nou cu frumusețea lor.

Castelul Horde, reședință nobiliară ce datează din secolul al XII-lea, a fost la origine o construcție medievală cu șanțuri de apărare, refăcută și transformată într-un muzeu ce prezintă aspecte din viața cotidiană a localității de-a lungul timpurilor.

Biserica Sf. Reinold, construită în stil gotic în secolul al XIII-lea, are un turn înalt de 104 m, ridicat în secolul al XV-lea și refăcut ulterior în stil baroc. Biserica Sf. Maria a fost construită pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul al XII-lea. Distrusă de raidurile aeriene din anul 1945, a fost reconstruită după planurile originale. Altarul său datează din anul 1420.

Casa Bodelschwingh, clădită în secolul al XIII-lea și înconjurată de șanțuri de apărare, a fost modernizată, rămânând reședința privată a familiei, dar și un simbol al orașului.

Casa Rodenberg, reședință aristocrată, a fost ridicată în secolul al XIII-lea pe ruinele unui castel medieval. A fost refăcută în stil baroc și găzduiește evenimente sociale.

Castelul Westhusen, ridicat în secolul al XIV-lea, renovat și extins între anii 1990-1992, a fost declarat monument istoric. Turnul său principal datează din secolul al XIX-lea. În prezent găzduiește evenimente sociale.

Biserica Sf. Petru a fost construită în etape începând cu anul 1322. Este foarte cunoscută și pentru altarul gotic sculptat de mari dimensiuni (6 m înălțime și 8 m lățime), numit ”Miracolul de Aur din Dortmund”, datat 1521 și format din 633 figuri din stejar sculptate și încrustate cu aur.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Două dintre muzeele cunoscute ale orașului, Muzeul de Artă și Istorie a Culturii și Muzeul Ostwall, dețin adevărate comori de artă ce ilustrează prin exponatele lor istoria culturală a orașului Dortmund, dar și prețioase opere de artă modernă și contemporană europeană. Clubul tinerilor artiști reprezintă o inițiativă a Muzeului Ostwall de a încuraja tinerele talente, oferind spațiu pentru expunere și multe posibilități de realizare. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.