Transport persoane Saveni – Stuttgart, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Saveni – Stuttgart, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Saveni – Stuttgart, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Saveni – Stuttgart, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 04:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Saveni – Stuttgart, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Stuttgart este orașul-capitală a landului Baden-Wurttemberg, situat pe râul Neckar. Originile sale provin dintr-o fermă pentru cavalerie fondată de ducele Liudolf de Swabia în secolul al X-lea. Fiul său, Otto de Bavaria și Swabia, a fondat ulterior orașul Stuttgart, care a devenit în secolul al XV-lea capitala ducatului Wurttemberg până în anul 1918. În anul 1219, Stuotgarten ajunsese proprietatea lui Herman V, margrave de Baden, în 1251 trecând la Ulrich I de Wurttemberg, orașul dezvoltându-se mult sub domnia fiului acestuia, Eberhard I. Stuttgart a primit statutul de oraș în anul 1320 și drepturi civile. În secolul al XX-lea a devenit un important centru economic, industrial și turistic. Printre marile companii cu sediul în Stuttgart, care i-au creat renumele de oraș automobilistic, se numără: Porsche, Bosch, Mercedes-Benz, Daimler AG, Dinckelacker ș.a. Dealurile din jurul său sunt acoperite de podgorii și parcuri înverzite, transformându-l într-o frumoasă destinație turistică. Frumusețea orașului este dată și de arhitectura magnifică a palatelor regale, dar și a altor clădiri construite de-a lungul secolelor.

Castelul Vechi, situat în centrul orașului, datează din secolul al XI-lea, clădirea refăcută devenind în secolul al XV-lea reședința conților de Wurttemberg. A fost reconstruit începând cu anul 1320, în stil medieval, și transformat în jurul anului 1450 într-un palat renascentist. În secolul al XVI-lea a fost refăcut de către ducii Christopher și Ludwig în stil renascentist. După avarierea suferită în urma raidurilor aeriene din anul 1945 și reconstrucția din anul 1969, a fost transformat în Muzeul de Stat Wurttemberg. În biserica sa sunt înmormântați regele Carol I de Wurttemberg și soția sa, Olga.

Castelul Nou este un palat baroc din secolul al XVIII-lea, reședință istorică a regilor de Wurttemberg. A fost construit între anii 1746-1764, castelul fiind renovat între 1775-1793, în anul 1806 fiind vizitat de către împăratul Napoleon Bonaparte, iar în 1817 de către țarul Alexandru I al Rusiei. Pe la mijlocul secolului al XIX-lea a început decorarea interioară, fiind pictate fresce cu istoria ducatului și regatului Wurttemberg, în anul 1918 intrând în posesia statului.

Castelul Solitude, inițial o cabană de vânătoare a ducelui Karl Eugen de Wurttemberg, a fost construit între anii 1764-1769 în stil rococo, în interior dominând însă stilul clasic. În anul 1770 a funcționat ca liceu fondat de duce, în 1775 fiind transformat în Academia Karlsschule, o școală de arte, o academie militară și ulterior o universitate de elită. Castelul a fost restaurat între anii 1972-1983, păstrându-se bulevardul spre Ludwigsburg.

Castelul Hohenheim își are originile în secolul al XII-lea, Egihof von Hohenheim fiind menționat ca proprietar. În anul 1768 a fost reconstruit de ducele Karl Eugen de Wurttemberg în stil rococo, cu minunate grădini, devenind o reședință ducală între anii 1772-1797. În prezent este folosit de către Universitatea din Hohenheim.

Castelul Rosenstein este o frumoasă clădire în stil clasic, construită între anii 1822-1830 de către arhitectul și constructorul de curte Giovanni Salucci ca reședință de vară pentru regele Wilhelm I de Wurttemberg. În prezent găzduiește Muzeul de Stat de Istorie Naturală din Stuttgart.

Biserica Stiftskirche este o clădire romanică din anul 1240, construită pe structurile unor lăcașuri de cult din secolele X-XI. A fost ridicată la dorința conților de Wurttemberg, în capela din turnul de sud existând mormântul lui Ulrich I și al soției sale, contesa Agnes von Schlesien-Liegnitz. A fost refăcută în stil gotic în secolul al XV-lea. În anul 1574, statui de mici dimensiuni ale conților de Wurttemberg au fost adăugate la zidul de nord al altarului bisericii, toți conducătorii din Wurttemberg până în anul 1677 fiind înmormântați în cripta bisericii.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Multe evenimente populare marchează viața culturală sau sărbătoresc succesul activității profesionale a populației din oraș și din ținut: Festivalul Primăverii, desfășurat în luna mai, se caracterizează prin distracții organizate în parcuri și corturi cu bere; Festivalul de Jazz este un eveniment estival, spectacolele în aer liber atrăgând mulți admiratori, invitații fiind vedete de top din lumea muzicală; Festivalul Verii durează 4 nopți și se desfășoară la sfârșitul lunii august, caracterizându-se prin spectacole live, preparate culinare și băutură de bună calitate; Festivalul Vinului, din luna septembrie, constituie o atracție majoră a peste 600 de vinuri regionale expuse spre vânzare în piețele din centrul vechi, însoțite de preparate culinare și multă veselie; Festivalul Berii, din luna octombrie, are loc în jurul unei coloane de fructe înaltă de 26 m, reprezentând un fel de sărbătoare a recoltei, distracțiile și corturile vesele cu bere atrăgând mulți vizitatori. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.