Transport persoane Saveni – Nurnberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Saveni – Nurnberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Saveni – Nurnberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Saveni – Nurnberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 05:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Saveni – Nurnberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Nurnberg, un alt popas în călătoria noastră, este un frumos oraș universitar situat pe ambele maluri ale râului Pegnitz, în landul Bavaria. A fost atestat documentar încă din anul 1050 sub numele Nourenberg, în actul Sigena, emis de împăratul Heinrich III. Castelul imperial era strategic amplasat în calea unor rute comerciale importante. Între anii 1050-1571, orașul s-a dezvoltat tot mai mult, înflorind meșteșugurile și comerțul, iar între 1138-1152, regele Konrad III a înființat aici Burgraviatul din Nurnberg. Acesta a avut un rol important în istorie, la Castelul Nurnberg desfășurându-se Dietele Imperiale și instanțele judecătorești. În anul 1219, împăratul Frederick II a transformat Nurnberg în oraș liber imperial, acordându-i drepturi și privilegiile de a bate monedă proprie și politică vamală independentă, acesta devenind un mare centru comercial al Evului Mediu.

În secolul al XIV-lea, împăratul Carol IV a făcut din Nurnberg unul dintre cele mai importante orașe ale Sfântului Imperiu Roman, încurajând arhitectura și construind multe clădiri, printre care și Biserica Maicii Domnului (c.1352-1362), un frumos lăcaș gotic din cărămidă, ce deține multe sculpturi valoroase și prețioase opere de artă din perioada medievală. Biserica are și un ceas mecanic instalat între anii 1506-1509, care comemorează Bulla Aurea din 1356, inclusă în anul 2003 în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Secolele XV-XVIII au fost pline de evenimente, unele dintre ele nefaste, aducând mari distrugeri orașului prin incendii și conflicte armate. Multe dintre clădirile istorice au dispărut, fiind reconstruite în stil baroc.

Orașul Nurnberg este încă recunoscut pentru produsele sale tradiționale de turtă dulce, cârnați și jucării, dar și pentru ceasurile de buzunar realizate în secolul al XVI-lea de către Peter Henlein, numite și ”ouăle din Nurnberg”. Începând cu secolul al XIX-lea, industria bavareză a luat avânt, orașul găzduind sedii ale companiilor Siemens și MAN. Sunt renumite echipamentele electrice, produsele mecanice și optice, autovehiculele, echipamentele de scris și de desen, papetărie și jucării. Târgul internațional de jucării din Nurnberg este încă cel mai mare din lume în acest domeniu.

Turismul joacă un rol important în economia orașului, clădirile istorice fiind restaurate, conservate și transformate în atractive obiective turistice.

Keiserburg (Castelul Imperial) este un complex de clădiri medievale fortificate, situate în centrul istoric al orașului, considerate a fi reprezentative pentru arhitectura fortificațiilor imperiale medievale europene. A fost distrus parțial în anii 1944/45 și reconstruit în forma inițială. Principalele clădiri sunt: Palatul (refăcut de mai multe ori în decursul timpului), Capela Imperială (c.în stil romanic în anul 1200), Turnul Cilindric (c. sec. XIII și ref. 1560), Fântâna Adâncă (ref. 1563), Casa Castelanului, Poarta Interioară, Turnul Pâgânilor (c. 1200), Turnul Luginsland (c. 1377), Grajdurile Imperiale (actualmente hostel pentru tineri), Bastioanele (c. 1538-1545).

Biserica gotică Sf. Laurentiu, una dintre cele mai mari din Nurnberg (c. 1250-1477), deține valoroase opere artistice medievale, picturi, fresce și statui, devenind o adevărată atracție pentru turiști.

Biserica Sf. Sebald, cea mai veche biserică din oraș, a fost construită între anii 1225-1275 și refăcută în stil gotic în secolul al XIV-lea.

Fântâna ”Schoner Brunnen”, cu ”inelul norocului”, a fost construită între anii 1385-1396 de către Heinrich Beheim.

Turnul de televiziune, realizat între anii 1977-1980, cu o înălțime de cca 293 m, oferă o priveliște minunată de pe platforma de observație situată la 185 m. Din cauza formei sale, turnul a fost numit și ”oul de Nurnberg”.

Pentru amatorii de drumeții sau distracții în spații amenajate, sunt puse la dispoziție zone cu trasee frumoase, săli de bowling, terene de minigolf, curse de cai, parcuri de distracție pentru toate vârstele, centre spa termale, dar și restaurante cu produse tradiționale. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.