Transport persoane Satu Mare – Passau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Satu Mare – Passau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Satu Mare – Passau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Satu Mare – Passau, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 19:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Satu Mare – Passau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Passau sau ”Orașul celor trei râuri” este situat în landul Bavaria, la confluența fluviului Dunărea cu râurile Inn și Ilz. Este cunoscut și pentru Universitatea sa, ale cărei origini merg cu sute de ani în urmă, inițial aceasta fiind un institut de studii catolice.

Ținutul a fost o colonie antică cu numele Batavis, fiind locuită de un vechi trib german numit batavi. Bavarezii au ocupat zona abia în veacul al VI-lea. În secolul al VIII-lea, ducele Odilo sau Tessilo III din Bavaria a înființat Mănăstirea Niederburg, iar în anul 739 călugărul Boniface a fondat Dieceza de Passau, ai cărei episcopi și-au exercitat ulterior autoritatea în ținut secole de-a rândul. În anul 1010 mănăstirea a primit o cartă imperială de la Heinrich II, care-i garanta independența. Tot în acest secol a fost construită și Biserica Sfânta Cruce. Mănăstirea Niederburg a funcționat până în anul 1806, când a fost secularizată. Passau a primit drepturile de oraș în anul 1225.

În secolele XVI-XVIII aici s-au fabricat săbii și arme vestite, comercializate și în exterior cu mult succes. Distrus în mare parte în incendiul din anul 1662, orașul Passau a fost reconstruit în stil baroc, dar încă mai există și frumoasele edificii clădite în stil gotic, o atracție constantă pentru turiști.

Veste Oberhaus este o fortăreață ridicată în anul 1219 de către Ulrich II, primul prinț-episcop de Passau, cu scop de supraveghere și apărare. A fost reconstruită în secolele XVI-XVII, o perioadă servind și ca închisoare. În prezent găzduiește un muzeu, un cămin pentru tineret, un restaurant și un teatru în aer liber. Muzeul Oberhausmuseum cuprinde muzeul orașului Passau, o galerie de artă, o colecție de exponate ce ilustrează istoria Bavariei de Est, a Boemiei și Austriei, precum și o splendidă colecție de porțelanuri. Turnul de observare, construit în secolul al XVIII-lea, are o platformă ce oferă o panoramă a zonei înconjurătoare.

Catedrala Sf. Ștefan a fost clădită în stil baroc între anii 1668-1693, devenită sediul episcopului de Passau. Originea sa merge până în anul 730, când era doar o biserică. Actuala clădire a fost realizată după planurile arhitectului italian Carlo Lurago, decorația interioară fiind creația lui Giovanni Battista Carlone, iar frescele pictate de Carpoforo Tencalla.

Biserica iezuită Sf. Mihail a fost construită între anii 1665-1678, după proiectul lui Pietro Francisco Carlone. Colegiul iezuit a devenit în secolul al XIX-lea o Academie de Arte, cu un muzeu ce deținea o prețioasă colecție de monede și un muzeu de istorie naturală. În prezent aici funcționează Facultatea de Teologie catolică a Universității din Passau, iar biblioteca sa a devenit Biblioteca de Stat cu un fond de carte de peste 360000 volume și valoroase manuscrise medievale.

Palatul Lamberg, o altă frumoasă clădire istorică, a găzduit în anul 1552 lucrările Tratatului religios de la Passau. Momentul este marcat pe o placă memorială datată 1790.

Primăria veche din Passau, ale cărei origini merg până în anul 1298, este o frumoasă construcție din anul 1405. Sălile mari au fost realizate de Carlo Lurago și Giovanni Battista Carlone, iar picturile originale datează din secolele XVII-XIX. Turnul are înălțimea de 38 m, fiind reconstruit între anii 1889-1892, adăugându-i-se ulterior și un carillon cu 23 de clopote.

Biserica Sf. Paul își are originile în prima biserică construită în jurul anului 1050 și consacrată acestui sfânt. Distrusă în incendiile din secolele al XVI-lea și al XVII-lea, a fost reconstruită în anul 1678 de către Carlo Antonio Carlone. Altarul mare a fost creat în jurul anului 1700, având o pictură de Franz Werner Tamm, care ilustrează decapitarea apostolului Paul.

Muzeul de Artă Modernă, situat în orașul vechi, a fost fondat în anul 1990 de către Hans Egon Worlen. Colecțiile sale cuprind lucrări ale pictorului Georg Philipp Worlen, dar și ale pictorilor din comunitățile ”Wiener Hagenbund”, ”Der Fels” și ”Donau-Wald-Gruppe”, completate de reprezentanți ai curentelor expresionist și ”obiectivitate nouă”. Sunteți bine-veniți la vizionare!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.