Transport persoane Roznov – Magdeburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Roznov – Magdeburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Roznov – Magdeburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Roznov – Magdeburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 10:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Roznov – Magdeburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Din salba de perle urbane de pe Elba, orașul universitar Magdeburg, din landul Saxonia-Anhalt, ne oferă un plăcut popas instructiv aducând în atenția turiștilor, atrași de istorie și arhitectura veacurilor apuse, frumoasele clădiri învăluite de mister și farmec, dar și deținătoare ale unor comori artistice neprețuite.

Inițial o fortăreață ridicată de Carol cel Mare în anul 805, cu numele Magadoburg, așezarea a fost fortificată de către regele Heinrich der Vogler în anul 919. După 10 ani, regele Otto I cel Mare a donat-o soției sale, Edith, ca reședință regală. În anul 968 împăratul a întemeiat aici Arhiepiscopia de Magdeburg, biserica mănăstirii devenind catedrală. Magdeburg a primit dreptul de a organiza piețe comerciale și întruniri în anul 1035, încurajându-se comerțul și cu țările vecine, iar în 1188 exista deja și o legislație civilă. Orașul s-a dezvoltat și a prosperat mult în veacurile următoare, în secolul al XIII-lea devenind și membru al Ligii Hanseatice, ajungând astfel unul dintre marile centre comerciale ale Sfântului Imperiu Roman.

Deși a fost distrus în secolele al XVII-lea și al XX-lea, a renăscut dintre ruine, economia locală ridicându-se prin producția de oțel, hârtie, produse chimice, textile, ecotehnologie, inginerie de instalații și turism.

Martore ale unei istorii zbuciumate, vechile clădiri istorice, astăzi atractive obiective turistice, contribuie la înfrumusețarea imaginii acestui plăcut oraș, integrate armonios în peisajul urbanistic modern local.

Catedrala protestantă Sf. Maurice și Sf. Ecaterina este cea mai veche catedrală gotică din Germania, unul dintre turnurile sale având înălțimea de 100,98 m. Aici se află și mormântul împăratului Otto I cel Mare. Catedrala a fost construită între anii 1209-1520, fiind păstrătoarea unui bogat și prețios tezaur artistic. Inițial, în anul 937, împăratul Otto I cel Mare construise aici o abație dedicată Sf. Maurice, extinsă în anul 955 și transformată în anul 968 în catedrală – sediul Arhiepiscopiei de Magdeburg. A dispărut în marele incendiu al orașului din anul 1207, după doi ani începând reconstrucția catedralei, refăcută ulterior în secolele următoare, cu precădere de către Frederick Wilhelm III al Prusiei între anii 1826-1834 și în secolul al XX-lea. Un grup statuar, foarte controversat, creat de cunoscutul sculptor Ernst Barlach, a fost amplasat în anul 1929 în fața catedralei.

Catedrala catolică Sf. Sebastian a fost inițial doar o biserică construită în jurul anului 1015 de către arhiepiscopul Gero. Incendiată în secolele XII-XIII, biserica a fost reconstruită în stil gotic în secolul al XIV-lea și mai târziu, după un incendiu devastator, în anul 1663. Timp de aproape două secole a avut alte destinații, abia în anul 1873 și-a reluat funcția de biserică romano-catolică, fiind refăcută în secolul următor și devenind catedrala Eparhiei Magdeburg.

O altă clădire importantă a orașului, Primăria Veche din Magdeburg, stârnește interesul și admirația. Având originea într-o clădire ridicată în anul 1244, dar distrusă într-un incendiu din anul 1293, mai rămăsese doar Ratskeller – restaurant din anul 1631, existent și în prezent. Reconstruită, apoi refăcută în secolele XVI – XVII și al XX-lea, clădirea are și în zilele noastre prețioasa ușă din bronz realizată de sculptorul Heinrich Apel și care ilustrează scene din istoria Magdeburgului. În piață sunt amplasate statui cu tradiție, sugestive: Roland, figură devenită legendară (menționat și în sec. al VIII-lea), statuia ecvestră a Călărețului din Magdeburg (datată 1240 și bănuind a reprezenta pe Otto I cel Mare, garant al libertăților cetățenilor) și Coloana Hirsch ( Coloana Cerbului, menționată în cronici din anul 1429).

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Mănăstirea Maicii Domnului, fondată la începutul secolului al XI-lea de către arhiepiscopul Gero de Magdeburg, este o reprezentantă a stilului romanic din Germania. Reconstruită de mai multe ori de-a lungul timpului, a îndeplinit temporar și funcția de catedrală. A avut diverse întrebuințări, intrând în posesia orașului în anul 1974, fiind transformată în muzeu de artă municipal, iar biserica în Sala de concerte ”Georg Philipp Telemann”. Colecțiile mănăstirii conțin lucrări de artă contemporană națională și internațională: sculptură din din perioada antică și până în secolul al XX-lea, artă media și fotografie, clădirea fiind de asemenea înconjurată de un frumos parc cu sculpturi de format mare. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.