Transport persoane Roznov – Bad Doberan, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Roznov – Bad Doberan, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Roznov – Bad Doberan, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Roznov – Bad Doberan, Romania– Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 11:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Roznov – Bad Doberan, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Bad Doberan este un frumos oraș balnear din landul Mecklenburg-Pomerania de Vest, situat în apropierea Mării Baltice, între minunate păduri de fag. Prima atestare documentară a apărut într-un act emis în anul 1177, în care este menționat ca ”vila Slavico Doberan”. În anul 1186 aici a fost fondată o mănăstire a călugărilor cistercieni, a cărei biserică a fost construită în stil romanic și dedicată în 1232. După un incendiu devastator, a fost reconstruită în stil gotic începând cu anul 1295 și sfințită în 1368. Așezarea numită Doberan s-a format în jurul acestei mănăstiri, rămânând la statutul de sat până în secolul al XVIII-lea.

În secolul al XVIII-lea, Marele Duce Frederick Franz I von Mecklenburg-Schwerin a ales această așezare ca reședință de vară ducală și loc de recreere, contribuind la înființarea primei stațiuni balneare din Germania, Heiligendamm, astăzi cartier al orașului Bad Doberan. S-au construit multe clădiri, în special opere ale renumitului arhitect Carl Theodor Severin, precum și multe case noi cu o arhitectură modernă, apărând în același timp și facilități pentru distracție, precum cazinourile, cursele de cai și saloanele de dans.

Heiligendamm este în prezent o frumoasă stațiune balneară de pe litoral, deținând un complex de clădiri construite în stil clasic și istoricist, multe clădiri istorice restaurate, dar și clădiri moderne splendide, hoteluri și restaurante de lux.

În anul 1879, Doberan a primit statutul de oraș, în 1883/84 s-a făcut racordarea la rețeaua feroviară, iar în anul 1924 orașul și-a câștigat dreptul de a purta numele Bad Doberan.

Printre frumoasele clădiri istorice conservate de-a lungul timpului, Doberan Minster, fostă biserică a Mănăstirii Doberan, este un impresionant edificiu gotic din cărămidă, loc de veci pentru regele Albert al Suediei, regina daneză Margarete Sambiria și Marele Duce Frederick Franz I von Mecklenburg-Schwerin. Sunt foarte bine păstrate altarele (c. 1300), tabernacolul (c. 1350-1360) și mobilierul realizat cu înaltă măiestrie artistică. Mănăstirea Doberan a fost un centru politic și spiritual important al ținutului. Până la Reformă a fost loc de înmormântare a principilor von Mecklenburg. Între anii 1883-1896, biserica a fost restaurată în stil gotic și refăcută între anii 1960-1970.

Althof Kapelle, construită în secolul al XIV-lea pe o fundație anterioară, este o clădire gotică din cărămidă, refăcută între anii 1886-1889 de către arhitectul Gotthilf Ludwig Mockel la ordinul Marelui Duce Frederick Franz I von Mecklenburg-Schwerin. A fost restaurată în anii 2009/2010.

Kamp este un minunat parc creat în anul 1800, având cca 2 ha și amplasat în mijlocul orașului Bad Doberan. Aici aveau loc cândva concertele orchestrei ducale, grădina fiind ulterior înconjurată de case frumoase și elegante, teatru, Logierhaus, un palat, un salon ș.a. În Pavilionul Roșu funcționează în prezent o galerie de artă modernă, ale cărei expoziții promovează în special lucrările artiștilor din ținut.

Anual, în fiecare vară are loc Festivalul de muzică Zappanale, dedicat muzicianului rock american Frank Zappa. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.