Transport persoane Roman – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Roman – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Roman – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Roman – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 09:00 din autogara.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Belgia și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Roman – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Schaerbeek este un oraș din Regiunea Bruxelles-Capitala Belgiei, cunoscut pentru arhitectura și atmosfera sa. Prima mențiune despre așezarea Scarenbecca apare în anul 1120 într-un document al episcopului de Cambrai. Poreclit în glumă ”Orașul măgarilor”, Schaerbeek era vestit pentru mijlocul de transport al vișinelor către piața din Bruxelles, cultivate prin tradiție în ținut.

Până spre sfârșitul secolului al XVIII-lea a rămas o zonă rurală, cu terenuri cultivate cu viță-de-vie și legume. Primăria a fost construită abia în anul 1887 și inaugurată în prezența regelui Leopold II al Belgiei, iar gara în 1902. La sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea s-au ridicat multe locuințe noi și clădiri educaționale în stilurile Art Deco și Art Nouveau. Renumită este Maison Autrique, prima casă construită în stil Art Nouveau, în anul 1893, de către arhitectul belgian Victor Horta. În arhitectura sa sunt cuprinse toate elementele caracteristice stilului: stâlpi din fier și coloane la fațadă, sgraffiti, vitralii, mozaicuri și elemente decorative de inspirație florală. A fost renovată și deschisă pentru public, în anul 2005 acordându-i-se medalia Europa Nostra pentru restaurare.

Stația de cale ferată Schaerbeek este o clădire realizată în stil neorenascentist flamand, după proiectul arhitectului Franz Seulen, între anii 1890-1913. Declarată monument istoric, a fost restaurată în anul 1994, iar în prezent găzduiește Muzeul Train World, un muzeu național al căilor ferate din Belgia, inaugurat în 2005 în prezența regelui Philippe al Belgiei.

O altă clădire frumoasă este Biserica Regală Sf. Maria, construită în stil eclectic între anii 1845-1888 după proiectul lui Louis van Overstraeten. Vitraliile au fost create de artistul belgian Jean-Baptiste Capronnier. A primit statut de clădire protejată prin decret regal în anul 1976, fiind restaurată între anii 1982-1996.

Clockarium este un muzeu dedicat ceasului ceramic Art Deco, specializat în ceasuri de faianță fabricate între anii 1920-1930. Colecția este găzduită într-o clădire Art Deco, construită în anul 1935 de către arhitectul belgian Gustave Bossuyt.

Parcul Josaphat, amplasat pe o suprafață de cca 20 ha, a fost proiectat de către Edmond Galoppin din Melsbroek și inaugurat de regele Leopold II al Belgiei în anul 1904. În frumosul parc se află o colecție de statui în aer liber, opere ale sculptorilor Jules Lagae, Victor Rousseau și Albert Desenfans. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.