Transport persoane Roman - Saint Albans, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Roman - Saint Albans, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Roman – Saint Albans, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Transport persoane Roman – Saint Albans, Romania – Anglia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 09:00 din statie.

Cu Danytur prin Marea Britanie ! Şi iată-ne din nou cu Firma de transport internaţional de persoane Danytur străbătând autostrăzile Marii Britanii, autocarele şi microbuzele sale modern dotate asigurând călătorii plăcute şi interesante, pe traseele cele mai frumoase, pasageri şi colete ajungând în timp util direct la adresă. Curse regulate cu plecare din România, dispunând de conducători auto cu bună pregătire profesională pe ruta România-Anglia, garantează confort şi siguranţă călătorilor până la destinaţie.

Saint Albans, oraş cu rezonanţă istorică din comitatul Hertfordshire, regiunea East Anglia, este locul nostru de popas de astăzi, situat într-un ţinut locuit din timpuri mai vechi. Această aşezare cu denumire de origine celtică a fost oraşul roman Verulamium ce avea în jurul anului 50 calitatea de municipiu. În secolul al III-lea a cunoscut o dezvoltare mai accentuată, în incinta sa existând un forum, o basilică şi un teatru. În urma unor incendii oraşul a fost reconstruit din piatră. După retragerea romană, Verulamium a devenit centrul ţinutului ocupat de tribul anglo-saxon Waeclingas. Abaţia St. Alban şi aşezarea au fost întemeiate pe dealul din afara oraşului roman.

 

transport-persoane-Romania-Anglia-5

 

Mănăstirea St. Alban a fost principala mănăstire medievală din Anglia, devenind o biserică parohială în anul 1539 şi catedrală în anul 1877. În anul 1877, regina Victoria a emis a doua cartă regală prin care a acordat statutul de stat oraşului şi cel de catedrală fostei biserici mănăstireşti.

Catedrala St. Alban se află amplasată în locul unde Alban, cetăţean roman convertit la creştinism, a fost condamnat la moarte în anul 308, la ordinele împăratului roman Diocleţian. Acesta a fost astfel declarat primul martir creştin al Angliei. Catedrala St. Alban este a doua ca mărime în Anglia, nava având dimensiunea de 85 m. Arhitectura sa este mai complexă, zidăria fiind formată în mare parte din cărămizile romane folosite de normanzi la construcţie între anii 1077-1093, cu un clopot masiv din secolul al XI-lea şi o combinaţie de stil normand cu influenţe gotice. În incintă există o colecţie importantă de picturi murale valoroase ce datează de la sfârşitul secolului al XII-lea până în secolul al XVI-lea. Altarul St. Alban este un loc favorit de pelerinaj pentru englezi.

Între anii 1820-1830 au început masive lucrări de restaurare, continuate apoi între anii 1856-1878 de către George Gilbert Scott, aici fiind apoi înscăunat primul episcop de St. Alban. Şcoala St. Alban a fost înfiinţată în anul 948. Între anii 1403-1412, Thomas Wolvey a fost desemnat să construiască un turn de ceas în Market Place, acesta fiind singura clopotniţă medievală din Anglia. Între anii 1865-1866, arhitectul George Gilbert Scott a restaurat structura turnului, cu modificări semnificative.

Demne de vizitat sunt Muzeul Verulamium şi Muzeul St. Alban, ale căror colecţii ilustrează viaţa cotidiană din Marea Britanie sau prezintă aspecte din istoria oraşului şi a biografiei Sfântului Alban.

În zonă mai există şi Rezervaţia Naturală Watercress, lângă râul Ver, condusă de Asociaţia pentru animalele sălbatice Watercress.

Un oraş interesant şi demn de a fi vizitat !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.