Transport persoane Roman – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Roman – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Roman – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Roman – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 09:00 din autogara.

Cu Danytur prin Cehia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

O plimbare la pas prin Praga este o imensă bucurie ! Centrul istoric al orașului este o capodoperă arhitecturală, clădirile realizate în diversele stiluri încântând privirea și atrăgându-te să le admiri, acesta fiind inclus în Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO.

Castelul din Praga, situat pe malul stâng al râului Vltava, face parte dintr-un complex arhitectural de clădiri, fundațiile sale datând din secolul al IX-lea. Este considerat ca fiind cea mai veche fortăreață medievală din Europa. A fost reconstruit în stil gotic în secolul al XIV-lea de către Carol IV și refăcut de împărăteasa Maria Tereza în secolul al XVIII-lea. În prezent este reședința președintelui Cehiei.

 

Transport de persoane spre Cehia

 

Catedrala Sfântul Vit, cea mai impozantă clădire din zonă, a fost realizată în stil gotic între anii 1344-1929 de către același arhitect care a reconstruit și Podul Carol. Capela Wenceslas adăpostește mormântul ocrotitorului Boemiei. Catedrala se remarcă prin decorațiunile figurale deosebite, picturi și alte prețioase opere de artă, precum mozaicul înfățișând ”Judecata de apoi”, brâiele cu motive florale măiestrit realizate și turnul cu două cadrane. Altarul înalt, mormântul Sf. Ioan Nepomuk, bijuteriile coroanei Boemiei și Portalul de Aur sunt o altă atracție constantă pentru turiști.

Vechiul Palat Regal poartă amprenta tuturor conducătorilor care l-au locuit, distingându-se prin sobrietate. Biserica Tuturor Sfinților, aflată în palat, a fost renovată de către regina Elisabeta a Austriei, după incendiul din anul 1541. Altarul a fost realizat de către un sculptor praghez, iar pictura creată după anul 1729 aparține unui pictor boemian. Sfântul Procopius, aflat în dreapta altarului, a fost realizat de un pictor francez în anul 1588. Camera Blazoanelor deține cărțile oficiale ale Curții de Justiție, decrete referitoare la drepturi și libertăți, contracte și documente referitoare la proprietăți, decizii, acte bisericești, steme și blazoane ale judecătorilor și președintelui Curții.

Chiar în apropierea catedralei se află Bazilica Sf. George, fondată de prințul Vratislav I, la începutul secolului al X-lea, reprezentând prima mănăstire a călugărilor benedictini în Boemia. Aceasta a fost reconstruită în secolul al XIV-lea, extinsă și restaurată în secolul al XVII-lea în stil romanic și baroc. În incintă sunt înmormântați prinții Vratislav I și Boleslav II, precum și membri ai familiei.

Povestim în articolul următor despre alte comori de frumusețe ale orașului Praga. Sunteți bine-veniți să le vizitați!

Firma de transport internațională de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.