Transport persoane Roman – Plzen, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Roman – Plzen, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Roman – Plzen, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Roman – Plzen, Romania – Cehia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 09:00 din statie.

Cu Danytur prin Cehia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Străbătând Boemia de Vest, ne-am oprit în orașul Plzen, faimos în întreaga lume datorită berii Pilsen și automobilelor Skoda. Prima atestare documentară a castelului Plzen datează din anul 976. A devenit oraș în anul 1295, când regele Vaclav II i-a acordat statutul de ”Oraș regal”, acesta dezvoltându-se și datorită poziției sale aflată pe rutele comerciale importante ce străbăteau ținutul.

În anul 1375, regele boem Carol IV a acordat Mănăstirii Dobrow de lângă Plzen dreptul de a produce bere, însă abia în anul 1842 a fost înființată la Plzen prima companie producătoare de bere modernă, având marca ”Pilsner Bier”, care a cucerit apoi întreaga Europă Centrală. În prezent există fabricile de bere ”Pilsner Urquell” (înf. 1842) și ”Gambrinus” (înf. 1869).

 

transport-persoane-Romania-Cehia

 

Greu încercat în decursul timpului, orașul Plzen s-a dezvoltat frumos, arhitectura barocă influențând în secolul al XVII-lea înfățișarea sa, înlocuind stilul gotic și renascentist, creând o frumoasă imagine a acestuia.

După secolul al XIX-lea a urmat industrializarea, Skoda și Căile Ferate Naționale ridicând mult nivelul orașului și numărul locuitorilor. Compania Skoda, înființată la Plzen în anul 1859, a fost una dintre marile producătoare de armament, reorientate spre sfârșitul secolului XX spre construcția de locomotive, trenuri subterane, tramvaie și turbine. În oraș își mai au bazele de producție companiile Daikin și Panasonic.

Printre atracțiile turistice ale orașului Plzen se remarcă Catedrala Sf. Bartolomeu, Vechea Primărie, Sinagoga, Coloana Ciumei Sf. Maria, Biserica Sf. Ana, Muzeul Berăriei. Despre acestea și altele vom povesti în articolele următoare. Sunteți bine-veniți să le vizitați !

Firma internațională de transport persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesând-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


2 thoughts on “Transport persoane Roman – Plzen, Romania – Cehia cu autocar, microbuz”

  1. Margian Marius Augustin says:

    Buna ziua, pe data de 20 a lunii curente vreau sa plec
    In Romania, și vreau să știu dacă aveți transport in Roman
    Cu plecare din Plzen

  2. Andrei Daniel Tudosa says:

    Buna ziua! De la Plzen – Roman pe data de 7 Agust se poate și cam cât ar fi prețul biletului? Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.