Transport persoane Roman – Passau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Roman – Passau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Roman – Passau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Roman – Passau, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 09:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Roman – Passau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Passau, un alt popas din frumosul land Bavaria, este un oraș universitar important, situat la confluența fluviului Dunărea cu râurile Han și Ilz, din acest motiv fiind numit și ”Orașul cu trei râuri”.

În perioada romană a fost cunoscut ca fortul Batavis, în jurul anului 280 fiind construită și așezarea Castra Batava. După plecarea romanilor, în secolul al V-lea a fost fondată aici mănăstirea benedictină Niedernburg, în anul 739 Sf. Bonifaciu înființând Eparhia de Passau, mult timp cea mai mare din sudul Bavariei. După secolul al X-lea, prinții-episcopi au căpătat și autoritate laică în ținut. Mănăstirea Niedernburg a fost dată episcopului de către Frederick I Barbarossa, devenind sediul episcopal în anul 1161, iar Passau a primit rangul de Episcopie în 1217.

În secolele XV-XVII, Passau a devenit un centru cunoscut de fabricare și export al armelor. După un incendiu devastator în anul 1662, orașul a fost reconstruit în stil baroc spre sfârșitul secolului al XVII-lea, dar stilul gotic încă a mai rămas prezent în clădirile mai vechi, îmbinându-se armonios cu noua arhitectură.

Veste Oberhaus este o fortăreață medievală construită în jurul anului 1219, sediu al episcopului Ulrich I de Passau. A fost reconstruită în secolul al XVII-lea și transformată într-o reședință renascentistă. În prezent găzduiește Oberhausmuseum și un teatru în aer liber.

Catedrala Sf. Ștefan își are originile într-o biserică din anul 730. Arhitectul Carlo Lurago a realizat construcția între anii 1668-1693, decorațiunile interioare fiind opera artistului Giovanni Battista Carlone, iar frescele creația lui Carpoforo Tencalla.

O altă clădire faimoasă, declarată deja monument istoric, este Casa Călăului din Passau, construită în jurul anului 1200 ca reședință a călăului orașului. A funcționat și ca închisoare în secolele XIII-XIV, dar în prezent este un local unde se desfășoară spectacole de jazz, cabaret, teatru și film, găzduind în anul 1979 primul festival de artă, teatru, muzică și cabaret – Zilele Cabaretului Passauer.

Primăria Veche își are originea într-o clădire din secolul al XIII-lea, refăcută la începutul secolului al XV-lea. Frescele originale de pe fațada realizată în anul 1446 au fost înlocuite cu picturi murale moderne la ordinul împăratului Ludwig Bavarul, în incintă existând picturi murale valoroase ce reprezintă intrarea lui Kriemhild în Passau și nunta împăratului Leopold I în anul 1676. În curte se află o fântână din anul 1555. Turnul înalt de 38 m a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, în anul 1991 instalându-se și un carillon cu 23 de clopote. În prezent, aici se desfășoară numai evenimentele mai deosebite.

Vechea Reședință a episcopilor datează din secolele XV-XVII și este o clădire impunătoare, care în prezent găzduiește Curtea Regională de Justiție. Tavanele de stuc de la etaj poartă amprenta Școlii Carlone din anul 1685 și Giovanni Battista dAllio din 1720. Capela de curte are un portal realizat în 1693 de către Balthasar Vecchio.

Noua Reședință episcopală a fost clădită între anii 1712-1730 în stilul barocului târziu vienez de către arhitecții Domenico dAngeli și Antonio Beduzzi. Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea a fost decorată fațada, iar în interior au fost realizate stucaturi valoroase și fresce de tavan, operă a artistului Johann Georg Unruhe (1768).

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Niederhaus este un alt castel faimos situat pe un pinten stâncos, la confluența Dunării cu râul Ilz. Își are originea într-o clădire construită în jurul anului 1250 de prințul-episcop Otto von Lonsdorf. Castelul a fost distrus în 1435 și reconstruit de prințul-episcop Leonhard von Laiming în 1444. În secolele XVII-XVIII a fost transformat în închisoare pentru clerici, iar în secolul al XIX-lea într-o nouă fortăreață. A rămas proprietate privată și în prezent. Dar încă mai sunt multe lucruri interesante de văzut și de admirat! Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.