Transport persoane Roman – Liverpool, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Roman – Liverpool, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Roman – Liverpool, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Transport Satu Mare – Liverpool, Romania – Anglia in fiecare zi de la ora * 17:00 din statie.

Cu Danytur prin Anglia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe ruta România-Anglia și Anglia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Anglia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Continuând plimbarea prin orașul Liverpool, ne-a atras atenția o clădire magnifică, Royal Liver, aflată pe lista Patrimoniului Mondial Maritime Mercantile City UNESCO, 2004. A fost inaugurată în anul 1911 pentru a găzdui Grupul de Asigurări Royal Liver, înființat în anul 1850. Are 90 m în înălțime, fiind una dintre clădirile cele mai înalte din Liverpool. Pe aceasta sunt amplasate două păsări Liverbird, jumătate cormoran, jumătate vultur, care veghează asupra orașului și a mării.

&nbsp

transport-persoane-Romania-Anglia-Liverpool

&nbsp

O altă clădire istorică este Conacul Speke, construit în stil Tudor între anii 1530-1598, pe etape, așezat pe o fundație de gresie roșie, cu un cadru de stejar. Casa a aparținut familiei Norris timp de secole, în prezent devenită proprietatea National Trust. Grădinile înconjurătoare datează din anul 1850, existând aici doi copaci Yew, numiți Adam și Eva, cu vârsta între 500 și 1000 de ani.

Galeriile Tate, deschise în anul 1988 în Albert Dock, sunt o galerie de artă și un muzeu, unde sunt expuse opere de artă din Tate Collection, care cuprinde colecția națională de artă britanică din sec. XVI-XXI și arta modernă internațională, valorificate și în expoziții temporare.

Biserica Sf. Nicolae și Fecioara Maria este biserica parohială anglicană din Liverpool, construită pe locul unde deja existase un lăcaș religios din 1257. Capela Sf. Nicolae, patron spiritual al navigatorilor, a fost construită pe locul Sf. Mary del Quay, dorindu-se o biserică de dimensiuni mai mari. Naosul este decorat cu sculpturi în lemn cu inscripția referitoare la Iisus Hristos: ” Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele”. O fereastră vitraliu înfățișează pe Maica Domnului și pe Sf. Nicolae, iar între naos și altar se află sculptat un grup înfățișând pe Iisus Hristos cu Maica Domnului și Sf. Ioan. Într-o capelă situată lângă altar se află statuia de bronz a Fecioarei Maria, amplasată la prova unei bărci.

Muzeul Maritim Merseyside a fost deschis în anul 1980 pe Albert Dock și extins în 1986. Este prezentat, prin bogata colecție de bărci, picturi, modele de nave, obiecte din epave, uniforme ș.a., istoricul unor companii navale, oameni și vase care au avut legătură cu portul Liverpool, inclusiv povestea Titanicului, a Lusitaniei și a Express-ului de Irlanda. Mai poate fi admirată o frumoasă colecție de tablouri despre viața pe mare, sculpturi ș.a. Reprezintă o încântare pentru turiștii de orice vârstă ! Sunteți bine-veniți să vizitați acest muzeu !

Firma de transport persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firme sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.