Transport persoane Roman – Gottingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Roman – Gottingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Roman – Gottingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Roman – Gottingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 9:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Satu Mare – Passau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Gottingen este un oraș universitar de tradiție din landul Saxonia Inferioară, situat între râul Wesser și Munții Harz. Acesta își are originile într-un sat existent încă din secolul al VII-lea, dar menționat, cu numele Gutingi, abia în anul 953 într-un act de donație al împăratului Otto I către Mănăstirea Moritz din Magdeburg. Fortăreața Grona, construită în apropiere, a fost palatul imperial între anii 941-1025. Orașul a fost fondat de către ducele Heinrich der Lowe în jurul anului 1200, cu numele Gudingin sau Gotingen. În anul 1232 a primit de la ducele Otto drepturile civile, protecția și facilitarea construcțiilor, precum și privilegii de autoguvernare.

S-a dezvoltat mult în secolele XIV-XV, înflorirea meșteșugurilor și comerțului cu țesături de lână și lenjerie, în contextul situării pe o importantă rută comercială, a dus la extinderea orașului și construirea de noi clădiri cu o arhitectură mai deosebită. A devenit membru al Ligii Hanseatice (1351-1572).

Printre clădirile ridicate în această perioadă, existente și în prezent, se numără Primăria Veche, Biserica Sf. Johannes, Biserica Sf. Jakob și Biserica Sf. Alban, în jurul anului 1360 fiind reconstruite și fortificațiile orașului. Universitatea din Gottingen a fost fondată în anul 1737 de către George II Augustus, rege al Marii Britanii și Irlandei, duce de Brunswick-Lunneburg și prinț elector al Sfântului Imperiu Roman. Multe personalități istorice au studiat la această universitate, care în prezent are peste 30000 de studenți, fiind printre cele mai importante din Germania.

Primăria Veche a fost construită pe etape începând cu secolul al XIV-lea, fiind apoi refăcută și extinsă în anul 1369 și pictată în interior în 1540. În secolul al XVIII-lea a fost modernizată, iar Sala Mare a fost pictată între anii 1883-1886 de către artistul Hermann Schaper din Hanovra. Refăcută spre sfârșitul secolului al XX-lea, găzduiește în prezent un birou de turism, un restaurant și un oficiu de căsătorii civile. În piața din fața Primăriei se află o fântână ornamentală construită în anul 1901, cu o sculptură realizată de sculptorul Paul Nisse, ce înfățișează o fată cu gâște. Sculptura actuală este doar o copie, cea originală fiind la Muzeul Municipal. Tradiția pitorească și amuzantă invită pe proaspeții absolvenți la doctorat să sărute obrazul fetei, aceasta având acum renumele de ”cea mai sărutată fată din lume”.

Biserica Sf. Johannes, cea mai veche din oraș, a fost construită până în anul 1200 și refăcută în stil gotic în secolul al XIV-lea, având două turnuri asimetrice. Biserica gotică Sf. Jakob a fost clădită începând cu anul 1361, având încă fresce originale bine conservate. Biserica Sf. Alban a fost ridicată în secolul al XV-lea pe fundația unei biserici mai vechi, fresca ”Adormirea Maicii Domnului” având un apostol suplimentar cu chipul pictorului.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Muzeul de Stat din Gottingen se află amplasat tot într-o clădire istorică, fostă reședință nobiliară, Hardenberger Hof, construită în anul 1592 de cancelarul Brunswick, Johann von Jagermann, în stilul clădirilor ”jumătate din lemn”. A funcționat între anii 1619-1812 ca tribunal orășenesc al familiei von Hardenberg, din 1912 fiind transformată în muzeu. Colecțiile sale de exponate ilustrează istoria și evoluția culturală a orașului Gottingen și a ținutului. Anual, în fiecare vară, Satdthalle și unele biserici din Gottingen prezintă spectacole și concerte în cadrul Festivalului Internațional Handel. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.