Transport persoane Roman – Alpirsbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Roman – Alpirsbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Roman – Alpirsbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Roman – Alpirsbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din autogara la ora 09:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Roman – Alpirsbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Alpirsbach este un frumos orășel din landul Beden-Wurttemberg, situat în Munții Pădurea Neagră, în valea râului Kinzig. Așezarea Alpirsbach exista încă din secolul al XI-lea, în apropiere aflându-se Mănăstirea Alpirsbach fondată în anul 1095 de contele Adalbert von Zollern, Alwik von Sulz și Ruodman von Hausen. Mănăstirea a fost consacrată în 1095 de către episcopul de Konstanz, Gerhard III. A fost pusă sub protecție papală în 1101, împăratul Heinrich V confirmându-i drepturile în 1123. În anul 1128, episcopul Ulrich II de Konstanz a consacrat biserica mănăstirii, construită între anii 1095-1099, în anul 1099 fiind consacrat și primul oratoriu din piatră. În secolul al XV-lea a fost refăcută în stil gotic, iar la începutul secolului al XVI-lea a fost construită și Capela Sf. Maria. În prezent, mănăstirea, declarată monument cultural, găzduiește în timpul verii concerte cu participarea unor faimoase orchestre europene.

În Alpirsbach s-au stabilit mulți meseriași, reprezentanți ai breslelor și oficialități, fapt care a dus la dezvoltarea acestei așezări. În secolul al XVII-lea, mineritul de aur, argint și cobalt au contribuit mult la prosperitatea localității. În secolul al XIX-lea, Alpirsbach făcea parte din Regatul Wurttemberg. În anul 1869 a primit statutul de oraș de la regele Carol de Wurttemberg, în 1877 a fost fondată faimoasa Fabrică de bere, numită din 1906 ”Alpirsbach Klosterbrau”, iar în 1886 orașul a fost conectat la rețeaua feroviară.

În muzeul fabricii de bere se află exponate care ilustrează istoricul acesteia, precum și procesul de fabricare a berii. Galeria Alpirsbacher deține o frumoasă colecție de artă contemporană și organizează constant concursuri de promovare a tinerilor pictori amatori și a studenților în arte plastice. Muzeul de Istorie are o valoroasă colecție de exponate ce prezintă evoluția localității, precum și a mijloacelor de trai a locuitorilor.

Dintre clădirile istorice existente încă în localitate, interesante sunt casele ”pe jumătate din lemn”, specifice secolelor XVI-XVIII și care creează o atmosferă pitorească. Casa Gerber, construită în anul 1783, a devenit un monument arhitectonic al ținutului. A fost refăcută în secolul al XXI-lea de către Hartmut Knortz și transformată în casă de vacanță cu numele ”Gerberhausle istoric”, fiind deschisă publicului pentru vizite.

În apropierea Stațiunii de Sănătate Alpirsbach, în mijlocul Pădurii Negre, se află un club de golf al cărui teren are o suprafață de 36 ha. Amatorii sunt bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.