Transport persoane Reghin – Schlettau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Reghin – Schlettau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Reghin – Schlettau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Reghin – Schlettau, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 13:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Reghin – Schlettau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Schlettau este un frumos orășel din landul Saxonia, situat în Munții Ore. Prima atestare a unui fort în această zonă datează din anul 1100, aflat în proprietatea familiei von Schonburg. În anul 1351, Carol IV a acordat așezarea Schlettau, numită în documente Sleten sau Slatin, fraților Friedrich și Bernhard von Schonburg. Schlettau a devenit ”oppidum” în anul 1367 și oraș de munte liber în 1515. După Reformă a ajuns în proprietatea familiei von Wettin.

La începutul secolului al XVIII-lea, în ținut a început cultivarea cartofului adus de către coloniști. Castelul nefolosit a început să se degradeze, fiind renovat abia la începutul secolului al XIX-lea și a devenit după anul 1930 proprietatea orașului. În anul 1889, Schlettau a fost conectat la rețeaua feroviară.

Castelul Schlettau, importantul obiectiv turistic al localității, era situat pe vechiul drum al sării și al minelor de argint din Munții Ore, având mult timp rol administrativ, de supraveghere și protecție. A fost folosit de nobilii von Schonburg ca reședință, între anii 1413-1536 a aparținut Mănăstirii cisterciene Grunhain, fiind apoi cumpărat de frații von Schonfels. După secularizare a servit drept cabană de vânătoare, centru pentru istoria pădurilor și protecția naturii, precum și ca muzeu forestier și de vânătoare. În anul 1814, noul proprietar a transformat castelul în filatură de bumbac și fabrică de mașini agricole. Între anii 1885-1909, Carl Friedrich Naumann a refăcut clădirea în stil neogotic, rămânând vizibile însă elementele renascentiste și baroce. Devenit ulterior proprietatea orașului, castelul a fost din nou restaurat și transformat într-un muzeu ale cărui colecții prezintă istoria castelului și a ținutului. Colecția de artă peisagistică este remarcabilă și admirată constant de turiști. În Sălile Cavalerilor sunt găzduite evenimentele culturale sau private.

Alte două clădiri istorice interesante sunt Biserica Sf. Ulrich, situată în centrul orașului și ale cărei origini merg spre secolul al XV-lea, precum și Ortsrathaus cu al său turn de ceas specific epocii.

O plimbare în fapt de seară prin micul oraș montan ar creea o stare plăcută și reconfortantă! Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.