Transport persoane Reghin – Potsdam, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Reghin – Potsdam, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Reghin – Potsdam, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Reghin – Potsdam, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 12:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Reghin – Potsdam, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Potsdam, capitala landului Brandenburg, situată pe râul Havel, este fosta magnifică reședință a regilor prusaci, în prezent un important oraș universitar, centru cultural, de știință și cercetare. Sunt informații despre o așezare dezvoltată în jurul unui castel încă din secolul al VII-lea, dar prima atestare documentară a acesteia, purtând numele Puztupimi, datează din anul 993, când a fost donată de către împăratul Otto III Abației Quedlinburg. A primit statutul de oraș abia în anul 1345, având privilegii de piață în 1573.

Între anii 1415-1660 a fost reședința casei de Hohenzollern, devenind ulterior reședința de vânătoare a electorului de Brandenburg, Frederick Wilhelm I. În secolul al XVII-lea, în urma edictului din anul 1685, fiind un oraș deschis libertăților religioase, a primit mulți cetățeni protestanți, fapt care a dus la o înflorire deosebită a economiei. A devenit reședință regală permanentă până în anul 1918, în oraș construindu-se multe clădiri noi, dar și reședințe regale, precum: Palatul Sanssouci, Palatul Nou, Marmorpalais, Primăria Veche, Babelsberg ș.a., astăzi mult îndrăgite și admirate obiective turistice, unele dintre acestea fiind incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Palatul Sanssouci, elegantă reședință regală până în anul 1918, a fost construit de către Frederick II cel Mare, în stil rococo, între anii 1745-1747, decorat cu flori, animale și motive naturale în culori pastel. Grădinile regale și pantele dealurilor din jur au fost acoperite de podgorii. Între anii 1840-1842, în timpul domniei lui Frederick IV, palatul a fost renovat și extins. Grădinile au fost decorate, reprezentative fiind Fântâna cea Mare, Grota lui Neptun, Templul Prieteniei și Pavilionul Chinezesc, ornat cu elemente asiatice și rococo (1763). În incintă se află colecții de porțelanuri fine și picturi murale, precum și celebrele sale maimuțe muzicale.

Palatul Nou a fost construit între anii 1763-1769 din cărămidă roșie și gresie, având și o cupolă. În interior se află camere frumos mobilate și decorate cu porțelanuri, tablouri și 400 de sculpturi. În prezent aici funcționează Universitatea din Potsdam.

Marmorpalais sau Palatul de marmură a fost clădit în stil neoclasic, între anii 1787-1791 și extins în 1797, de către faimoșii arhitecți Carl von Gotard, C.G. Longhans și M.P. Bourmann. A fost construit ca reședință de vară în stil clasic timpuriu pentru regele Frederick Wilhelm I. Elementele decorative și fațada erau din marmură gri și albă. În timpul lui Friedrich Wilhelm IV au fost finalizate lucrările interioare în zona extinsă (1843, 1848), coloanele exterioare fiind pictate cu ilustrații reprezentând Niebelungen Saga. În anul 1961, în incintă a fost înființat Muzeul Armatei Germane, fiind expuse echipamente istorice de război, uniforme, arme și documente.

Primăria Veche a fost ridicată în anul 1755 de către arhitectul olandez Jan Bouman. Turnul circular are în vârf statuia lui Atlas cu pământul pe umeri. În mijlocul Pieței Vechi se află un obelisc înalt de 16 m, cu portrete ale marilor arhitecți din Potsdam: Knobelsdorff, Schinkel, Gontard și Persius. Piața Nouă, aflată în apropiere, datează din secolele XVII-XVIII, fiind una dintre cele mai bine conservate din Europa.

Babelsberg, o minunată zonă înverzită a orașului actual, era o așezare cunoscută încă din timpul domniei împăratului Carol IV de Luxemburg (sec. XIV). S-a dezvoltat mai mult în secolul al XVIII-lea, în timpul domniei lui Frederick II al Prusiei, fiind colonizată cu muncitori din Boemia. În secolul al XX-lea, multe vedete de film și-au stabilit reședința aici, Universitatea de Film AG (UFA) având studiourile de filmare în zonă. Parcul Babelsberg a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO (1990). În timpul verii este o plăcută oază de recreere.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Palatul Cecilienhof, ridicat în stil Tudor între anii 1914-1917, a rămas celebru în istorie pentru găzduirea celor trei mari puteri – SUA, Marea Britanie și Rusia, la Conferința de la Potsdam, din iulie-august 1945. Sunteți bine-veniți să le vizitați!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.