Transport persoane Reghin – Mons, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Reghin – Mons, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Reghin – Mons, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport Reghin – Mons, Romania – Belgia in fiecare zi de la ora * 12:30 din statie.

Cu Danytur prin Belgia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur asigură transmiterea coletelor dv. pe ruta România-Belgia şi retur, dispune de vehicule moderne şi conducători auto profesionişti, garantând cele mai bune condiţii şi siguranţă deplină până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă coletele pe traseul stabilit, respectându-le integritatea, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Oraşul Mons, capitală a provinciei Hainaut din regiunea Valonia, este un oraş primitor şi vesel, capitală Culturală Europeană în anul 2015.

Centrul vechi, de obicei păstrător al moştenirii istorice şi arhitectonice, constă în câteva străzi dispuse în inele concentrice. Oraşul a fost fondat în sec. al VII-lea, aşezarea formându-se în jurul Mănăstirii Sainte Waudru şi dezvoltându-se în secolele următoare în afara zidurilor fortificate de contele Baldwin IV de Hainaut, situaţie datorată mult şi înfloririi comerţului. Câteva clădiri istorice stau mărturie acestor timpuri de mult apuse:

 

transport persoane Romania Belgia

 

Primăria, situată în Grote Markt, a fost construită în stil gotic între anii 1458-1477. Etajul superior şi clopotniţa au fost adăugate între anii 1717-1718. În incintă se află câteva săli cu denumire proprie destinaţiilor acestora şi posedând obiecte valoroase din epoci apuse: Sala Căsătoriilor – cu plafon decorat în stil italian (1682), Sala Consiliului – cu un şemineu de marmură deosebit realizat, Sala Sacquiaux (în care se păstrau cheile oraşului) – cu un şemineu din sec. al XVI-lea, sala Portretelor şi Încăperea Gotică.

Catedrala Sainte Waudru (Waldetrude) a fost construită în stil gotic în secolul al XV-lea. Exteriorul bisericii a fost realizat în stilul gotic din Brabant, unul dintre arhitecţi fiind Matheus de Layens. Adăposteşte osemintele Sfintei Waudru şi Le Car d’Or, carul de procesiune din lemn sculptat, pictat şi aurit, realizat între anii 1779-1782 în stil Ludovic XVI, singurul car de procesiune din epocă încă folosit în acest scop. În incintă se află opere de artă valoroase, precum: sculpturi ale lui Jacques de Broeucq şi picturi ale lui Peter paul Rubens, Floris de Vriendt, Theodoor van Thulden, Otto Venius şi Michiel Coxie. Este o mare atracţie turistică, vitraliile sale minunate fiind originale din sec. al XVI-lea, ilustrând stilul renascentist şi gotic.

Clopotniţa din Mons, construită în stil baroc între anii 1662-1672, a fost inclusă pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO (1999). Muzeul clopotniţei, deschis în anul 2015, funcţionează în turn, de la ultimul nivel putându-se observa câmpul de luptă pe care a avut loc Bătălia de la Mons din primul Război Mondial (23 august 1914).

Muzeul de Artă Decorativă Francois Duesberg a fost inaugurat în anul 1994 şi deţine o frumoasă colecţie de ceasuri produse între anii 1785-1815, statuete din bronz, piese din porţelan pictate manual, bijuterii valoroase şi obiecte preţioase din aur şi argint.

O plimbare plăcută ce crează o stare de spirit adecvată. Sunteţi bine-veniţi să vizitaţi acest orăşel !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.